Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Takarítás

 Néhány gondolat a tisztaságról, a rendről, az ezekhez vezető útról és a megtartásukról. Kizárólag tanácsok és csakis olyanok, amiket magam is kipróbáltam és amiket éppen ezért vagy alkalmazok vagy nem ( ha nem úgyis leírom, hogy miért nem:-)))) 

 

Cikkek

Mikro takarítás

2013.12.23

 A mikro tisztán tartásának az első és legfontosabb lépése a megelőzés. Ha lehet, semmit ne tegyünk bele letakarás nélkül ( nyilván nem vonatkozik ez a vízre ) , mert nincs annál kényelmetlenebb, mint a mikroba szétfröcsögött pörkölt szaftot takarítani. Szóval ha lehet, akkor úgy melegítsünk a mikroban, hogy valamit teszünk az edény tetejére, DE NEM TOTÁL  LEZÁRVA, mert akkor a felszabaduló gőzök szét nyomják az egészet, szóval valami olyan praktikát kell kitalálni, hogy a cucc nagyrésze le van fedve, de itt-ott marad egy kis rés, amin a gőzök távozni tudnak. A legegyszerűbb megoldás pl. a doboz saját teteje lazán visszatéve, vagy egy kisebb tányér.

 

ablak pucolás

2013.09.19

 Nem azt mondom, hogy a takarítás legegyszerűbb része, de nem is olyan nehéz, hogy ne állhatna neki tulajdonképpen bárki. 

 

takarítási alapelvek

2013.09.11

 Néhány gondolat, mielőtt belevágnánk a részletekbe. Ez a néhány mondat valóban alapelv, tehát minden takarításnál célszerű szem előtt tartani őket, hogy ne dolgozz kétszer-háromszor fölöslegesen. Itt és most nem megyek még bele a részletekbe - először megnézem hányan nézik meg ezt a menüpotot egyáltalán :-))))- csak az elveket írom le röviden.

 

Takarítás

2013.09.11

 Ebben a menüpontban néhány ötletet, tanácsot találsz ha nem csak főzni, de takarítani is szeretnél. Ha szereted magad körül a rendet és a tisztaságot, ha nem akarsz leégni az új barátod/ barátnőd, szerelmed előtt azzal, hogy koszos, rendetlen a szobád, esetleg - ha már akkora vagy - a lakásod. De hasznos dolgokat találhatsz itt akkor is ha csak a szüleidet akarod meglepni egy-egy takarítással, mert - mondjuk - el szeretnél érni náluk valamit:-))))

 
 

 

ProfilképUtolsó kép


FacebookStatisztika

Online: 1
Összes: 324718
Hónap: 1674
Nap: 42