Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mikro takarítás

2013.12.23

 OK. De ha már megtörtént a baj, akkor mi van..... Semmi... ki kell takarítani, mert minél többször használod a mikrot koszosan, annál jobban ráég a cucc és azt levakarni sokkal nehezebb lesz.

Akkor lássuk azt a takarítást.

Mi kell hozzá:

Ha éppen most kented össze a mikrot - mondjuk a szétrobbanó májjal, vagy esetleg valami  szaftos eledellel - akkor tulajdonképpen nincs más teendőd, mint mosogatószeres szivaccsal kitörlöd. Én a szivacsnál jobban szeretem a papírtörlő és ablaktisztító párost, mert azzal egyszerűen körbe fújom, majd kitörlöm és már száraz is, nincsenek nem kívánt csíkok, maszatok, pláne nincs mosogatószivacs szag. De ha nincs papírtörlőd, vagy ablaktisztítód, akkor marad a mosogatószeres szivacs.

Ha viszont már  nem a legfrissebb a letakarítani való, akkor a következőt teheted:

jó lenne egy kisebb - mondjuk 0,5- 1 literes -üveg  tál, vagy egy nagyobb szájú bögre. ÉN a magam részéről nem szeretem a műanyag edényeket a mikroban, mert ki tudja mi oldódik a kajába abban a forróságban, szóval maradok az üveg, vagy kerámia edényeknél, tányéroknál, bögréknél.

Önts vizet a tálba de ne sajnáld, legyen majdnem tele. Tegyél bele - a tál méretétől függően - 3-4-5 evőkanál citromlevet  és mehet az egész a mikroba, majd kapcsold be 10-15 percre. Mi fog történni? A víz a tálban felforr, gőzölni kezd és a forró gőz meg a citromsav, majd jól leoldja a nem odavaló cuccot a mikrod faláról. 

Ha ezzel megvagy, ÓVATOSAN vedd ki a tálat a mikróból és gondosan törölgesd ki.

Ha úgy érzed, hogy még nem elég, mert akkora romok vannak a mikro falán, akkor ismételd meg a műveletet.

Jó munkát !

Ha tetszett kérlek like-old

 

 

 

 
 

 

ProfilképUtolsó kép


FacebookStatisztika

Online: 2
Összes: 325879
Hónap: 1832
Nap: 39