Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


töltött cukkíni

2012.08.19

Ezt az oldalt már nem fogom tovább tölteni, új receptekért, videókért kövessetek minket a Facebook tiniszakácskönyv oldalon

(5) Tiniszakácskönyv | Facebook

és csatlakozzatok a Kezdők a konyhában Facabook csoportunkhoz is itt: (5) Kezdők a konyhában | Facebook

Várunk benneteket!

 Amire szükséged lesz az elkészítéséhez:

Éles kés és vágódeszka, egy lábas, vagy magasabb oldalfalú serpenyő és a hozzávaló fedő a tölteléknek, teás kanál, evőkanál, tepsi vagy hőálló tál a sütéshez.

Hozzávalók 2 személyre:

-         -  2 db kb 25-30 cm-es cukkíni ( egy női kéz araszánál egy kicsivel nagyobbak), de ha csak nagyobbak vannak, az se gond, csak tovább fognak sülni

-          - 30 dkg darált hús

-          - 2-3 db közepes paradicsom

-          - 2 db TV paprika

-          - 1 fej nagyobb lilahagyma

-         -  2 dl olaj

-          - 1 dl tejföl

-          - só, őrölt fekete bors, őrölt pirospaprika,

-           - 1 db leveskocka (mindegy, hogy erőleves, vagy húsleves kocka) így a fűszerezést biztosan nem rontod el, de ha nincs,az se tragédia, de kiválthatod ha van otthon 1 csapott teáskanálnyi Vegetával is.

-          - jól jöhet egy csokor petrezselyem apróra vágva, vagy 1 teáskanálnyi szárított is megteszi

-          - Ha van otthon valamilyen reszelhető sajtod jól jöhet a cukkínik tetejére, isteni lesz tőle, de el is hagyható,

-         -  Ha van még két felesleges paradicsomod, felkarikázva szintén díszítheted vele a cukkíniket, de ez sem fontos, tényleg csak „extra” J)))

Elkészítése:

Én a magam részéről a töltött cukkínit köret nélkül eszem, de van aki szereti mellé például a rizst. Ha te is szeretnél  hozzá rizst főzni, annak az elkészítését is megtalálod az oldalon ide nem írom le ismét, de megjegyzem, én akkor kezdeném el a rizst főzni, amikor a cukkíni a sütőbe kerül, mert akkor nagyjából egy időben lesznek készen.

Térjünk vissza a cukkínihez.

A vágódeszkán aprítsd kockára az előzőleg megtisztított hagymát, majd önts  1 dl olajat a serpenyőbe,tedd bele a hagymát és közepes lángon sűrű kevergetés mellett párold üvegesre. Ha ez megvan, jöhet bele a darált hús, +1 dl víz, hogy ne égjen oda, morzsold bele a leveskockát, vagy ha az nincs, jöhet bele 1 mokkáskanálnyi só, ½-1/2 mokkáskanálnyi bors és paprika, vagy az 1 teáskanálnyi Vegeta. Alaposan keverd össze, különösen figyelve a leveskockára, hogy feloldódjon, majd jöhet rá a fedő és még mindig közepes lángon, vagy annál egy kicsivel alacsonyabb fokozaton, mehet a hús párolása.

Ezek után vágd apró kockákra a paradicsomot és a paprikát, majd tessékeld bele ezeket is a hús mellé, hagy puhuljanak együtt. NE FELEJTSD EL GYAKRAN MEGKEVERNI, NEHOGY LEÉGJEN!!!

Kapcsoljuk be  a sütőt melegítsük elő 180C-ra!!!!

Következik a cukkíni. Vágjuk ketté. NEM PUCOLJUK MEG!!!! A kanállal óvatosan kanalazzuk ki a magját, ide fog majd kerülni a töltelék. FIGYELEM Ha jó nagy a cukkínid és jó vastag a húsa, számolnod kell vele, hogy tovább tart elkészíteni. Erre is van azonban megoldás…nevezetesen ha kikapartad a magját, óvatosan kaparj ki egy kis cukkíni-húst is, ezzel nagyobb lesz a hely a tölteléknek, vékonyabb lesz a cukkíni, hamarabb meg fog sülni. Ezt a cukkíni-húst azonban ne dobd ki, mehet a darált hús mellé a többi zöldséggel.  Finoman sózzuk be a cukkínik belsejét egy-egy csipet sóval cukkíni felenként.

OK… rotyog a töltelék már legalább 20 perce…nézzük meg mit csináltunk…ha a hús kifehéredett teljesen, a zöldségek is puhultak egy kicsit ( NEM kell totál készre főzni, mert még sülni fog kb 40 percet), akkor öntsük nyakon az egészet az 1 dl tejföllel és tegyük bele a petrezselymet, keverjük alaposan össze…majd jön a kóstolás…ha szükségét érezzük fűszerezzünk még rajta némi sóval és borssal,vagy egy kis Vegetával, de nagy valószínűséggel erre nem lesz szükség. Na ha ezzel megvagyunk keverjük össze az egészet még egyszer jó alaposan és vegyük le a tűzről.

A tepsi vagy a hőálló tál alját kenjük ki a maradék 1 dl olajjal…nem kell, hogy tocsogjon benne, de jusson mindenhová és helyezzük bele a félbe vágott cukkíniket, melyekbe óvatosan kanalazzuk bele a tölteléket..most jöhet rá a sajt és / vagy a paradicsom karika ( ha van) és már mehet is a sütőbe…letakarni NEM  kell.

Első körben adjunk neki 40 percet, addig nem nagyon kell hozzányúlni. Ha letelt, egy villával szúrj bele a cukkíni húsába, hogy megpuhult-e már. Nem kell, hogy lötyi legyen, nem szükséges szét sütni, elegendő, ha könnyedén belemegy a villa. Ha ez megvan készen vagy..

Jó étvágyat!:-))

Ui.: Ha van otthon gombád, konzerv kukoricád azt is keverhetsz bele, ne tartsd maga vissza, nyugodtan kísérletezhetsz, tehetsz bele bármit ami otthon van…J)

Ha tetszett kérlek like-old és oszd meg a barátaiddal is, köszönöm

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

albuquerque and cialis

(MolliFurl, 2022.04.18 19:19)

Motygv https://bestadalafil.com/ - purchase cialis online Opjdfk <a href="https://bestadalafil.com/">Cialis</a> Saplfv Cxhden https://bestadalafil.com/ - Cialis cialis barato madrid

 

 

Profilkép



Utolsó kép


Facebook



Statisztika

Online: 1
Összes: 322464
Hónap: 1751
Nap: 59