Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


sütőtök

2014.01.06

Ezt az oldalt már nem fogom tovább tölteni, új receptekért, videókért kövessetek minket a Facebook tiniszakácskönyv oldalon

(5) Tiniszakácskönyv | Facebook

és csatlakozzatok a Kezdők a konyhában Facabook csoportunkhoz is itt: (5) Kezdők a konyhában | Facebook

Várunk benneteket!

Mire lesz hozzá szükséged:

egy nagyobb, éles késre, egy vágódeszkára, két evőkanálra, egy villára és alufóliára vagy sütőpapírra a tepsi kibéleléséhez.

Hozzávalók:

sütőtök és méz

Elkészítése:

Vágd félbe a sütőtököt és az egyik kanállal kapard ki a magját és a magokat rögzítő nyúlós szálakat is. Szeleteld fel körülbelül egygorma darabokra, villával szurkálj bele lyukakat és a másik evőkanállal kanalazz ízlés szerinti mennyiségű mézet a szeletekre.

 FIGYELEM!!!! Első körben csak csorgatsd rá a mézet a szeletekre és majd csak akkor kezdd el szétkenni a szeleteken, ha már többet nem nyúlsz a mézbe, különben tök kerül bele és meg fog romlani az egész.

Tehát a mézet kend el a tök szeleteken, majd tedd őket a fóliával vagy sütőpapírral bélelt tepsibe. Ezekre azért van szükség, mert a méz egy része le fog csorogni a forróságban, így ezzel előzzük meg, hogy az egész levakarhatatlanul beleégjen a sütőbe.

 

Na, ha ezzel megvagy, mehet az egész a 180C-os tepsibe, kb 30 percre és már kész is. Azért írtam, hogy kb 30 percre, mert az elkészítési idő nagyban függ attól, hogy mekkora a tök. Biztosra úgy mehetsz, hogy látni fogod, hogy a tök szeletek széleire rásül a méz, amitől majdnem fekete lesz. Ha ezt látod, nagy az esélye, hogy kész.

 

Jó étvágyat!!!

 
 

 

ProfilképUtolsó kép


FacebookStatisztika

Online: 4
Összes: 322310
Hónap: 1722
Nap: 85