Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


meleg szendvics

2013.08.25

 Mire lesz szükséged hozzá:

Tulajdonképpen ez attól függ, hogy milyen szendvicset szeretnél készíteni. Az minden esetre biztos, hogy szükséged lesz egy éles késre a kenyér, a sajt szeleteléshez, egy tompa kenő késre, vágódeszkára, esetleg 1-2 tálcára

 

Hozzávalók :

Fejenként  2  szelet kenyér, sajt ( én el sem tudom képzelni a meleg szendvicset sajt nélkül, az már mindegy, hogy szeletelt, lapka vagy reszelt sajt)  és innentől kezdve már a fantáziádra van bízva.

Ha  szoktál vásárolni, a konzerves polc környékén láthattál előre elkészített szendvics krémeket konzervben. Van belőle számos fajta, hamburgeres, gombás, mexikói mindegyik finom, nem kell hozzájuk semmi más, mint  az, hogy rákened a kenyérre, némi sajt a tetejére és mehet a sütőbe.

Nagyon finom azonban a sonkás sajtos meleg szendvics is, amihez nem kell egyéb mint vaj a kenyérre, rá a sonka szeletek, arra a sajt és jöhet a sütő. Ugyanezt elkészítheted sonka helyett más felvágottal, vagy kenőmájassal is.

Ha fokozni szeretnéd az ízeket, vagy cifrázni szeretnéd a szendvicset, isteni finom a sonkás vagy kenőmájas szendvics úgy is, ha egy tükörtojást teszel a sonkára és azt szórod meg sajttal és így megy a sütőbe.

De igen finom a paradicsom karika is a sonkás vagy kenőmájas szendvicsen és arra jön a sajt.

Ha esetleg van otthon egy kis pörkölt, fasírt  vagy gomba paprikás maradék, abból is nagyon finom meleg szendvicset tudsz készíteni. Nem kell hozzá mást tenned, mint apróra vágod vagy szét nyomkodod a pörkölt húst, vagy a gombát – NEM KELL HOZZÁ SZAFT, MERT ELÁZTATJA A KENYERET – szétmorzsolod a fasírtot és egy vajjal nagyon vékonyan megkent kenyérre  halmozod, majd megszórod sajttal és 180 C-os sütőben megsütöd, azaz megvárod, hogy 10-15 perc alatt a sajt megolvadjon és rásüljön a kenyérre.

 

Jó étvágyat ! 

Ha tetszett kérlek like-old

 
 

 

ProfilképUtolsó kép


FacebookStatisztika

Online: 2
Összes: 322304
Hónap: 1719
Nap: 87