Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


hot-dog

2013.08.30

 AMire szükséged lesz hozzá :

egy lábas fedővel a virsli megfőzéséhez, egy éles kés és egy vágódeszka.

Hozzávalók :

1 pár virsli / fő

2 db kifli / fő, vagy egy óriás kifli / fő amit majd félbe vágsz és úgy lesz belőle két hot-dog

esetleg sajt, ha azzal szereted, mondjuk 5 dkg /fő

van aki szereti a csemege uborkát felkarikázva beletenni, az is nagyon finom

ketchup, mustár, majonéz - ki melyiket szereti

Elkészítése :

Ha olyan virslit vettél, aminek a két végét levágva láthatóan leválik róla a celofán, azt szedd le róla mielőtt a forró vízbe teszed. Tehát felteszed fedő alatt a vizet forrni és ha már forr a víz, akkor tedd bele a virsliket. Nem kell sokáig főzni, mondjuk 5 perc alatt tutira készre fő a virsli, de ezt látni is fogod raja, hiszen meg fog változni az állaga - a virsli fajtájától függően kisebb nagyobb mértékben - egy kicsit megduzzad, teltebb lesz mint volt.

Miközben fő a virsli a kifliket vagy vágd félig félbe, azaz úgy, hogy ne váljon el a teteje az aljától, vagy vágd le a sarkát és a késsel, vagy az ujjaddal kapard ki a belsejét, hogy a virslit majd a lyukba tudd becsúsztatni.

Ha ezzel megvagy és a virsli és megfőtt, tegyél bele egyet-egyet egy-egy kiflibe, mehet rá a sajt, a csemege ubi ha van és a majonéz, ketcuhp vagy a mustár.( Persze a sajt és az uborka akkor lesz tökéletes a hot-dogban, ha a kiflit ketté vágod, nem pedig lyukat fúrsz bele, mert lássuk be az nem lehet egyszerű a sajtot is, az uborkát is meg a virslit is beletömködni egy parányi lyukba

 

Jó étvágyat!

Ha tetszett kérlek like-old

 
 

 

ProfilképUtolsó kép


FacebookStatisztika

Online: 1
Összes: 322303
Hónap: 1718
Nap: 87