Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


főtt tészta

2013.07.21

Ezt az oldalt már nem fogom tovább tölteni, új receptekért, videókért kövessetek minket a Facebook tiniszakácskönyv oldalon

(5) Tiniszakácskönyv | Facebook

és csatlakozzatok a Kezdők a konyhában Facabook csoportunkhoz is itt: (5) Kezdők a konyhában | Facebook

Várunk benneteket!

Amire szükséged lesz.

Nagyobb lábas fedővel, fakanál és tésztaszűrő

Hozzávalók :

500 g tészta és1 teáskanál só

 Felteszed a vizet forrni, fedővel letakarva DE NEM MEGSÓZVA, mert sósan nehezebben fog felforrni, így pazarolnád az energiát is és az időt is. Ha már forr a víz, mehet bele  a só, majd a tészta, amit érdemes jó alaposan felkeverni, hogy ne ragadjon le a lábas aljára. Mehet vissza rá a fedő és ha már ismét forr zárd el a tűzhelyt!

A tészta nagyjából 10-15 perc alatt kész lesz, de ez idő alatt is érdemes többször megkeverni, hogy ne ragadjon le. Legalább 2-szer 3-szor meg kell kóstolnod, legalábbis érdemes , mert ha túlfőzöd, abból csak valami lötyi dolog lesz. ÓVATOSAN kóstolunk úgy, hogy a fakanállal kihalászol egy tésztát, megfújod és ketté harapod. Ha úgy látod, hogy a közepén még van valami keményebb, más színű rész, az azt jelenti, hogy a tésztád még nyers, ha ez már eltűnt és a tészta mindenhol –kívül, belül – egyforma, akkor már készen van.

ÓVATOSAN megfogod a lábast egy vagy két  konyharuhával és ha sok benne a víz, nehéznek érzed ahhoz, hogy egy kézzel megtartsd, a nagy részét kiöntöd a mosogatóba és csak akkor teszed alá a szűrőt, amikor már a tészta kiöntése következik. Ha úgy érzed, még így is nehéz a lábas, jobb ha segítséget kérsz, hogy tartsa valaki neked a szűrőt. Ha erre nincs lehetőséged, de bizonytalan vagy, hogy meg tudod-e csinálni, akkor sincs nagy gond. Ilyenkor jön a második lábas technika. Vegyél egy másik lábast és tedd bele a mosogatóba. Ebbe a lábasba tedd bele a szűrőt és máris két kézzel kitudod önteni bele a tésztát.  Ha ezzel megvagy mehet a tészta a tálba. Van aki le szokta öblíteni a tésztát hideg vízzel mielőtt a tálba teszi, de én nem tartozom közéjük, mert kihűti a tésztát…persze lehet, hogy nem nekem van igazam, de én így szoktamJ))

 
 

 

ProfilképUtolsó kép


FacebookStatisztika

Online: 2
Összes: 322311
Hónap: 1720
Nap: 85