Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bögrés süti

2012.12.22

Ezt az oldalt már nem fogom tovább tölteni, új receptekért, videókért kövessetek minket a Facebook tiniszakácskönyv oldalon

(5) Tiniszakácskönyv | Facebook

és csatlakozzatok a Kezdők a konyhában Facabook csoportunkhoz is itt: (5) Kezdők a konyhában | Facebook

Várunk benneteket!

 Lássuk mire lesz szükséged hozzá:

1 db bögre- ez lesz a mértékegység, egy tál amiben kikevered, egy kanál – amivel kevered- és egy peremes tepsi, vagy torta forma amiben kisütöd, egy hegyes kés vagy hústű a tűpróbához.

Hozzávalók:

1 bögre kristálycukor

1 bögre liszt

1 bögre darált dió, vagy darált mák

1 bögre tej

1 zacskó sütőpor + egy csipet só

1 evőkanál margarin – felolvasztva, de nem felforralva!!!

1 tojás.

 

Elkészítése:

A száraz hozzávalókat egy tálban összekevered, majd jöhet bele a tojás, az olvasztott margarin, a tej és jó alaposan összedolgozod. Ha ez megvan, margarinnal kikent, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntöd, és közepesnél egy kicsivel magasabb – 180-185C-os, vagy 4-es fokozatú- hőfokra előmelegített sütőbe teszed és 15 perc alatt készre sütöd. Látni fogod, hogy a tészta felemelkedik. Ha ez megtörtént, várj még 5 percet és CSAK akkor nyisd ki a sütőt, különben összeesik. Tehát ha a tészta már felemelkedett és kivártad az 5 percet, jöhet a tűpróba. Mi ez??? Annyit jelent, hogy a hegyes kést, vagy a hústűt a tészta közepébe szúrod, kihúzod és megnézed, hogy mi van rajta. Ha még a folyékony tészta maradványai, ez azt jelenti, hogy még sütnöd kell legalább 5 percig és újabb tűpróbát kell csinálnod, ha már „csak” néhány tésztamorzsa, ez azt mutatja, hogy kész a sütid.

Kérdésként merülhet fel, hogy mitől függ, hogy az egyik tészta 15 perc alatt kész van, a másiknak 18 perc is kevés. A válasz nagyon egyszerű. Attól függ, hogy mekkora tepsiben oszlik szét a kikevert tészta mennyisége. Ha kisebb a tepsi és így vastagabb benne a tészta massza, annak több idő kell, ha nagyobb a tepsi és eloszlik benne a cucc, az hamarabb meg fog sülni, bár nem lesz olyan meghökkentően magasJ))

Ha kivetted a tésztát a tepsivel, várj néhány percet, amíg kihűl. Ha sütőpapírral sütötted, egyszerűen kiboríthatod egy tálcára ( DE ELŐTTE mindenképpen húzd körbe az oldalát a sütőpapír és a tepsi között egy késsel, hogy ami odaragadt, azt elválaszd a tepsi peremétől). Ha kikent tepsibe öntötted, akkor is megpróbálkozhatsz a kiborítással (itt se felejtsd el a körbe húzást a késsel). FONTOS! a fordítás úgy történik, hogy először a tálcát ráteszed a tepsire és a kettőt együtt fordítod meg. Majd tedd le a tálcát és úgy emeld le róla a tepsit.

DE nem kell megijedned akkor sem, ha nem sikerül. Mit tehetsz?? Mondjuk óvatosan egy tompa hegyű késsel felszeletelheted a tepsiben és kiszedheted a szeleteket. Ami FONTOS, hogy óvatosan szeleteld, ha lehet, ne karcold össze a tepsi alját.

A süti szeleteket megszórhatod porcukorral ( el is hagyható), de nekem már sikerült olyan magasra sütni, hogy ketté vágva és lekvárral megkenve – majd összeragasztva – is nagyon finom.

Ééééés ha véletlenül nem jött össze, nem lett tökéletes, akkor sincs para, mert kis kockára vágva, csoki vagy vanília pudinggal nyakon öntve, nagyon finom lesz. Persze ezt még turbózhatód csoki öntettel, vagy tejszínhabbal isJ))

 

Jó étvágyat!!

Ha kipróbáltad írd meh kérlek a tapasztalataidat

Ha tetszett légyszi like-old és oszd meg a barátaiddal, köszönöm

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép



Utolsó kép


Facebook



Statisztika

Online: 1
Összes: 273032
Hónap: 2485
Nap: 74