tavaszi-nyári saláták
Ezt az oldalt már nem fogom tovább tölteni, új receptekért, videókért kövessetek minket a Facebook tiniszakácskönyv oldalon
(5) Tiniszakácskönyv | Facebook
és csatlakozzatok a Kezdők a konyhában Facabook csoportunkhoz is itt: (5) Kezdők a konyhában | Facebook
Várunk benneteket!
Tehát a legegyszerűbb recept a következő:
Szükséged lesz hozzá egy tálra, akkorára amiben a salátád majd elfér, egy vágódeszkára, éles késre, egy evőkanálra és szerintem ennyi….
Elkészítése:
Ezt a fajta salátát tulajdonképpen bármiből el tudod készíteni, KIVÉVE a fejes saláta, mert szerintem azzal nem lesz olyan finom.
A hozzávalókat keverheted, vagy megcsinálhatod a salátádat kizárólag ebből vagy abból a hozzávalóból.
Tehát végy egy csokor retket, mosd meg, vágd le a zöldjét, vágd le alul a gyökerét, felül a zöldje helyét, majd vágd fel karikákra,kockákra,szeletekre,ahogy jobban tetszik, de a kisebb retkeket el is negyedelheted. Én nem szoktam megpucolni, állítólag a héjában van a vitamin, szóval alapos mosás után mehet a salátába az egész.
Tedd a tálba, szórj rá két csipet sót, keverd össze jó alaposan és jöhet rá a két evőkanál tejföl. Ezzel is keverd össze és már eheted is. Ha akarod szórhatsz bele egy kis őrölt borsot is, bár én nem szoktam, mivel a reteknek is van egy kis – jellegzetes – csípős íze.
Ha van otthon 2-3 paradicsom,vagy egy kígyó uborka, esetleg 1-2TV paprika ezeket is beleteheted, de ez esetben nem 2 hanem 4 csipet só kell, viszont a 2 evőkanál tejföl most is elegendő lesz, hiszen a paradicsom is és az uborka is ereszt némi levet, ami majd hígítja a tejfölt. Viszont most már jöhet bele 2 csipet őrölt feketebors is.
Ha találsz a hűtőben némi újhagymát,vagy van otthon cserépben metélő hagyma, ezeket se hagyd ki, nagyon finom lesz tőlük a Sali.
Ha csak paradicsomod, vagy csak uborkád van otthon, ezekből is megcsinálhatod a tejfölös salátádatJ))
Hidd el, hogy ezek közül bármit,bármivel kombinálhatsz, egyszerűen nem foghatsz mellé.
Én van amikor keverek bele némi csírát is, már ha éppen van otthon, de szerintem ha csak csírával készíted el, az sem lehet rossz, bár azt még nem próbáltam.:-))
A salátádat eheted magában – különösen ha esetleg le akarsz adni 2-3 kg-t a strandszezon előtt-, de tálalhatod sült,vagy rántott hús mellé, mi reggelire rántottához ettük és nagyon ízlett .
Jó étvágyat!