Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


káposzta sali

2012.08.16

Ezt az oldalt már nem fogom tovább tölteni, új receptekért, videókért kövessetek minket a Facebook tiniszakácskönyv oldalon

(5) Tiniszakácskönyv | Facebook

és csatlakozzatok a Kezdők a konyhában Facabook csoportunkhoz is itt: (5) Kezdők a konyhában | Facebook

Várunk benneteket!

 Nagyon szeretem a közkedvelt étterem láncokban kapható káposzta salit. Tulajdonképpen elég sokat meg tudnék belőle enni, de sajnálom  a 400 valahány forintot egy maroknyi salátáért, ebből az árból ugyan is egy egész tálra valót lehet készíteni.

 

Megnézted már, tulajdonképpen mi van ebben a salátában??? Nos…nagyjából fehér káposzta, egy kis sárgarépa és némi vöröshagyma….egy kis saláta öntetbenJ))

 

Lássuk hogyan készül, mi kell hozzá ( mondjuk egy tálnyi adaghoz 2-3-4 főnek, attól függően, hogy mit eszünk hozzá)

 

Tehát kell ugyebár egy tál, amiben majd összekeverjük, egy bögre vagy kistál, amiben az öntetet keverjük össze,  egy éles kés, egy vágó deszka, evőkanál, teáskanál éééééés ami nagyon fontos, egy olyan alkalmatosság, amivel egészen apróra tudod vágni a hozzávalókat (lehet az egy zöldség szeletelő, egy reszelő, de ha egyik sincs…nem marad más hátra, kénytelen leszel a késsel apróra vágniJ))))

 

Hozzávalók:

1 fél fej fehér káposzta ( egy kisebb fejnek a fele kell, azzal is meg fog telni a tál, bármilyen hihetetlenJ))

2 szál sárgarépa….legyen mondjuk közepes

1 kifejezetten kis fej vöröshagyma, vagy egy közepesnek a fele ( ha túl sok a hagyma, nagyon csípős lesz a Sali)

2-3 dl tejföl

1-1,5 dl tej

2 evőkanál majonéz

1 teáskanál mustár ( inkább kevesebb, mint több, nem kell púpozni azt a kanalat)

1 csapott teáskanál só és 1 mokkáskanál őrölt feketebors

 

Elkészítés:

Vágjuk, vagy reszeljük - kinek milye van- nagyon apróra a káposztát. Itt a hangsúly a NAGYON aprón van, a múltkor ugyanis elnagyoltam….és nem lett az igaziL

Legalább ugyanolyan apró legyen a hagyma és a sárgarépa, majd keverjük össze őket egy tálban.

 

Ha ez megvan, a tejfölt, a tejet, a majonézt, a mustárt keverd össze a bögrében a sóval és a borssal és kóstold meg. Ha finomnak érzed, nincs más tennivalód, mint rákanalazni a zöldségekre, ha úgy érzed, hogy még nem elég ízletes, tegyél még hozzá só, ha nagyon édeskésnek érzed, jöhet még bele egy kis mustár, ezeket neked kell majd kikísérletezned, a saját ízlésed szerint.

 

Ha ráöntötted az öntetet a salira, keverd össze. Ha úgy érzed kevés az öntet, nem elég, nyugodtan keverhetsz még bele egy kis tejfölt, de nyakon öntheted még egy 1 dl tejjel is, látni fogod,hogy mikor megfelelő az állaga. DE ne felejtsd el újra megkóstolni, hiszen megváltozhat a sali íze az újabb adag tejföltől vagy tejtől.

 

Jó étvágyat!

 

 

 

 
 

 

Profilkép



Utolsó kép


Facebook



Statisztika

Online: 3
Összes: 322683
Hónap: 1872
Nap: 131