Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


házi tarhonya

2014.08.31

Ezt az oldalt már nem fogom tovább tölteni, új receptekért, videókért kövessetek minket a Facebook tiniszakácskönyv oldalon

(5) Tiniszakácskönyv | Facebook

és csatlakozzatok a Kezdők a konyhában Facabook csoportunkhoz is itt: (5) Kezdők a konyhában | Facebook

Várunk benneteket!

 Amire szükséged lesz hozzá:

1 tál amiben összekevered, 1 nagy lyukú reszelő ( nem a kis lyukú sajt reszelő, hanem olyan amivel például az almát szoktuk reszelni) és egy tepsi amiben majd kiszárítjuk.

Hozzávalók :

2 db tojás és 5-6 marék liszt. SÓ NEM KELL BELE!!!

Elkészítése:

Üsd bele a tálba a 2 tojást, majd szórj bele 3 marék lisztet és jó alaposan gyúrd össze. Olyan keménynek kell lennie, mint mondjuk a combod. Ha úgy érzed, nem elég kemény még, szórj bele még egy kis lisztet és a gyúrd azzal is alaposan.

Na ha a tészta elég kemény, vedd elő a tepsit amiben szárítani fogod, forgasd meg a maradék lisztben a tésztát és kezd el belereszelni a tepsibe. Forgasd körbe a tésztát a kezedben, hogy minden lisztes részt lereszelj, majd forgasd meg újra a lisztben és jöhet az újabb kör reszelés. FIGYELEM körülbelül kétszer vagy háromszor tudod lehúzni a reszelőn a tészta egy-egy oldalát, mert ahogy lereszeled a lisztes részt, a tészta hozzáragad majd a reszelőhöz, szóval lisztezd azt a tésztát folyamatosan.

Ügyelj arra is, hogy a tepsiben a tészta reszeléket folyamatosan oszlasd szét, ne ragadjanak össze a tarhonya szemek. Nem baj ha a tepsi alja lisztes lesz, semmi gond, a liszt fog majd segíteni abban, hogy a kis tarhonya szemek ne ragadjanak majd össze.

Szóval ha a tésztát lereszelted, szépen terítsd szét a tepsiben, majd tedd be a sütőbe a legalacsonyabb fokozatra, villany tűzhelynél kb 80 fokra. NEM KELL A TEPSI ALJÁT ZSÍROZNI, most nem sütünk, csak szárítunk.  Elég hosszú idő, hogy megszáradjon, kell legalább 2-3 óra hozzá és közben 20 percenként át kell mozgatni a tarhonya szemeket, hogy a meleg egyformán érje őket, kézzel meg kell keverni és újra szétteríteni, DE VIGYÁZZ !! a tepsi most is könnyen megégetheti a kezedet, szóval kesztyűvel vagy konyha ruhával húzd ki a sütőből. Egyébként a szárítást a tűző Napon is végezheted, van helyed ahol 4-5 órát folyamatosan éri a Nap.

Ha a tarhonya szemek olyan kemények mint a beton, akkor készen van. Üvegben, vagy zacskóban tárolhatod. Főzéskor minden esetben tegyél sót a főzővízbe, mert a tésztában nincs.

Jó étvágyat !

Ha tetszett kérlek like-old

 
 

 

ProfilképUtolsó kép


FacebookStatisztika

Online: 4
Összes: 322309
Hónap: 1721
Nap: 86