Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


sárgarépás fasírt

Ezt az oldalt már nem fogom tovább tölteni, új receptekért, videókért kövessetek minket a Facebook tiniszakácskönyv oldalon

(5) Tiniszakácskönyv | Facebook

és csatlakozzatok a Kezdők a konyhában Facabook csoportunkhoz is itt: (5) Kezdők a konyhában | Facebook

Várunk benneteket!

Amire szükséged lesz hozzá:

egy tál amiben összekevered a hozzávalókat, egy reszelő a répa lereszeléséhez, egy tepsi - mivel zsiradék nélkül a sütőben készül - és sütőpapír vagy alufólia a fasírt alá a tepsibe. Kell még egy villa, vagy egyéb eszköz a forró fasírtok megfordításához.

Hozzávalók:

1/2 kg darált pulykahús

1/2 kg sárgarépa lereszerle

1 db tojás

só, bors, pirospaprika, vagy esetlegesen fasírt fűszerkeverék.

 

Én nem teszek ebbe a fasírtba a hagyományos fasírthoz hasonlóan hagymát, de természetesen hagymával is kipróbálhatod.

 

Elkészítése:

A sütőt már most bekapcsolhatjuk 180C-ra vagy gázsütőnél 4-es fokozatra.

A répát megpucoljuk, megmossuk, alaposan lecsepegtetjük, majd ledaráljuk és összekeverjük a hússal és az egyéb hozzávalókkal, majd a sütőpapírral kibélelt tepsibe dió nagyságú halmokat teszünk, egy kicsit ellapítjuk, hogy belül is átsüljön és már kész is.

Betesszük a sütőbe, kb 20-25 perc alatt, akkor van készen ha a fasírtok egy kicsit megpirultak. (Nem lesznek olyan barnák, mint a hagyományos fasírt, ezt ne is várd, hiszen a répa elszinezi.)

 Érdemes figyelni és félidőben megfordítani. FIGYELEM!!! a fasírt levet fog engedni, Nem a leggusztább, de nem kell megijedni, a végén nagyon finom lesz.

Jó étvágyat!

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép



Utolsó kép


Facebook



Statisztika

Online: 1
Összes: 320988
Hónap: 1753
Nap: 92