sárgarépás fasírt
Ezt az oldalt már nem fogom tovább tölteni, új receptekért, videókért kövessetek minket a Facebook tiniszakácskönyv oldalon
(5) Tiniszakácskönyv | Facebook
és csatlakozzatok a Kezdők a konyhában Facabook csoportunkhoz is itt: (5) Kezdők a konyhában | Facebook
Várunk benneteket!
Amire szükséged lesz hozzá:
egy tál amiben összekevered a hozzávalókat, egy reszelő a répa lereszeléséhez, egy tepsi - mivel zsiradék nélkül a sütőben készül - és sütőpapír vagy alufólia a fasírt alá a tepsibe. Kell még egy villa, vagy egyéb eszköz a forró fasírtok megfordításához.
Hozzávalók:
1/2 kg darált pulykahús
1/2 kg sárgarépa lereszerle
1 db tojás
só, bors, pirospaprika, vagy esetlegesen fasírt fűszerkeverék.
Én nem teszek ebbe a fasírtba a hagyományos fasírthoz hasonlóan hagymát, de természetesen hagymával is kipróbálhatod.
Elkészítése:
A sütőt már most bekapcsolhatjuk 180C-ra vagy gázsütőnél 4-es fokozatra.
A répát megpucoljuk, megmossuk, alaposan lecsepegtetjük, majd ledaráljuk és összekeverjük a hússal és az egyéb hozzávalókkal, majd a sütőpapírral kibélelt tepsibe dió nagyságú halmokat teszünk, egy kicsit ellapítjuk, hogy belül is átsüljön és már kész is.
Betesszük a sütőbe, kb 20-25 perc alatt, akkor van készen ha a fasírtok egy kicsit megpirultak. (Nem lesznek olyan barnák, mint a hagyományos fasírt, ezt ne is várd, hiszen a répa elszinezi.)
Érdemes figyelni és félidőben megfordítani. FIGYELEM!!! a fasírt levet fog engedni, Nem a leggusztább, de nem kell megijedni, a végén nagyon finom lesz.
Jó étvágyat!