Ezt az oldalt már nem fogom tovább tölteni, új receptekért, videókért kövessetek minket a Facebook tiniszakácskönyv oldalon
(5) Tiniszakácskönyv | Facebook
és csatlakozzatok a Kezdők a konyhában Facabook csoportunkhoz is itt: (5) Kezdők a konyhában | Facebook
Várunk benneteket!
Hozzávalók 4 személyre:
2 pár csirkemell filé – azaz ami már le van választva a csontról…nyugi…általában így árulják a melleket, azaz filézve.
20 dkg aszalt szilva
2 dl vörösbor – bármilyen bor megteszi, tulajdonképpen a szilva puhításához kell, így hae setleg nincs otthon, ha minden kötél szakad a tiszta víz is megteszi, de borral azért finomabb.
20-25 dkg szeletelt füstölt bacon szalonna -
só, bors
2 dl olaj a sütéshez
Mire lesz hozzá szükséged:
szükséged lesz egy éles késre, vágódeszkára, hús klopfolóra, egy sütőbe való tepsire, vagy laposabb yenai tálra a sütéshez, alufóliára, valamint néhány fogpiszkálóra
Lássuk hogyan készül:
Ha lehet még előző este áztasd be az aszalt szilvát a borba, ha ez nem megoldható, legalább pár órát ázzon.
A vágódeszkán az éles késsel először válaszd szét a mell párokat, majd az egyes melleket óvatosan vágd ketté vízszintesen, ha lehet, úgy hogy csak szétnyiljon és ne válljon teljesen ketté. Jöhet a klopfolás…. Terítsd szét a melleket, vagy ha úgy sikerült, hogy teljesen kettévágtad őket, az se baj, minden esetre óvatosan klopfold ki a mell darabok mindkét oldalát, de vigyázz!!!!a csirke mell puha hús, finoman ütögesd nehogy elszakadjon!!!
Ha ezzel megvagy, a húsok egyik – de csak az egyik, mégpedig a belső -oldalát sózd és borsozd meg egy kicsit…FIGYELEM!!! A másik oldalt nem kell, mert a bacon is sós!!!
MEGJEGYZÉS : már most bekapcsolhatod a sütőt 180C-ra, gázsütőnél 4-es fokozatra.
Ok… ha megvolt a sózás és a borsozás, ez az oldal kerül belülre, azaz erre jönnek az aszalt szilvák… mondjuk 4-5 darab egy-egy mell darabra, de látni fogod, hogy mennyi fér rá…
Ha el akarod kerülni, hogy a végén esetleg ne maradjon szilva az utolsó húsra, az is jó megoldás, ha megszámolod hány szilvád van és egyenlően elosztod a húsokra…
Ha a szilva a húson van, hajtsd rá, vagy tedd rá a hús szeletek másik oldalát, egy kézzel fogd össze, a másik kezeddel tégy alá egy szelet bacont és tekerd át vele a húst. Teljesen változó, hogy egy csomagban hány darab bacon van és, hogy mekkora egy bacon szalonna hossza, ezért ettől fog majd függni, hogy hány szelet bacon kell, de látni fogod magad is, hogy mennyire lesz szükséged, illetőleg, hogy mennyit tudsz felhasználni egy-egy húshoz. Ha a hús csomagok be vannak tekerve baconnal, jöhetnek a fogpiszkálók, amikkel a húson tudod tartani a bacont…ehhez elég annyi, hogy néhány fogpiszkát egyszerűen beleszúrsz a baconba, illetve értelem szerűen a húsba.
Hát ezzel meg is vagyunk…most már nincs más dolgunk, mint az olajat a tepsibe önteni, szépen elteríteni az alján, hogy mindenhová jusson ( elegendő egy vékonyka réteg, nem kell, hogy ússzon az olajban a cucc) és már jöhetnek is bele húsok…természetesen fogpiszkákkal felfelé…ha ez megvan, borítsuk le alufóliával…nem kell megijedni nyugodtan átszúrhatod a fóliát a fogpiszkálókkal, legalább nem kell bajlódnod azzal, hogyan tartsd a fóliát a tepsin…De ha sehogyan sem akar az alufólia a tepsin maradni, hajtogasd le a tepsi szélein a fóliát, majd tegyél rá egy két helyen 1-1 kisebb villát, vagy kisebb kanalat, így már nagy valószínűséggel a helyén fog maradni:-)))
Mehet a sütőbe 20 percre fóliával letakarva, majd pirítunk rajta fólia nélkül még 20 percig.
JÓ étvágyat!!!
Ha tetszett kérlek like-old vagy osztd meg a bbarátaiddal és írd meg a tapasztalatodat itt a kommentben, nagyon köszönöm