ananászos csirkemell
Ezt az oldalt már nem fogom tovább tölteni, új receptekért, videókért kövessetek minket a Facebook tiniszakácskönyv oldalon
(5) Tiniszakácskönyv | Facebook
és csatlakozzatok a Kezdők a konyhában Facabook csoportunkhoz is itt: (5) Kezdők a konyhában | Facebook
Várunk benneteket!
Szükséged lesz hozzá:
Magas peremű serpenyő és a hozzávaló fedő, hús-klopfoló, vágódeszka, éles kés, egy tányér a lisztnek, húsfordító csipesz, vagy egy lapát és fogpiszkáló, vagy hústű.
Hozzávalók:
2 pár, azaz 4 db csirkemell
20 dkg konzerv ananász
2 evőkanál liszt
só és olaj.
Hogyan készül :
A csirke melleket ráfekteted a vágódeszkára és vízszintesen MAJDNEM félbe vágod és széhajtod. Jöhet a hús klopfolása, óvatos, de határozott mozdulatokkal alaposan klopfold ki a melleket. Cél, hogy a hús vastagsága csökkenjen, a rostjai megpuhuljanak, DE ne szakadjon szét, vagy lyukadjon ki, tehát nem kell átlátszóra klopfolni.
Ha ez megvan sózd meg egy csipetnyi sóval, mehet az egyik felére az ananász és hajtsd rá a hús másik felét és tűzd össze a feleket egy-egy fogpiszkálóval. Kívülről is sózd meg a hús mindkét oldalát és forgasd meg a hús-batyukat a lisztben.
Tedd fel az olajat közepesnél magasabb, de nem maximum fokozatra és várd meg amíg felmelegszik. Szerencsés lenne ha annyit olajat töltenél a serpenyőbe, hogy majdnem ellepje a húsos batyukat, de lagalább annyi legyen benne, hogy az olaj a húsos batyu feléig érjen. Biztosan akad a vágódeszkán egy leszakadt kisebb darab hús, ezzel majd meg tudod nézni az olajat. Dobd bele az olajba a húsdarabot és ha már elkezd körülötte az olaj pezsegni, vagy elkezdi forgatni a husit, akkor nagyjából már jó lesz a hőfoka.
Szóval ha ez megvan, jöhetnek az olajba a lisztbe forgatott húsos batyuk. Finoman nézegesd meg kb 4-5 perc után a batyu alját és ha már megpirult, fordítsd meg.
Ha szeretnéd még pikánsabban elkészíteni, az ananász mellé tehetsz a batyuba sajtot is:-)))
Jó étvágyat:-)))
Ha tetszett kérlek like-old és oszd meg a barátaiddal is, köszönöm