zöldborsó főzelék
Ezt az oldalt már nem fogom tovább tölteni, új receptekért, videókért kövessetek minket a Facebook tiniszakácskönyv oldalon
(5) Tiniszakácskönyv | Facebook
és csatlakozzatok a Kezdők a konyhában Facabook csoportunkhoz is itt: (5) Kezdők a konyhában | Facebook
Várunk benneteket!
Amire szükséged lesz hozzá:
1 közepes méretű lábas, 1 db evőkanál, 1 fakanál, 1 kés
Hozzávalók 2-3 személynek, attól függően, hogy mit esztek hozzá és milyen éhesek vagytok:
1 db üveges zöldborsó
2 – 3 dkg margarin
1 evőkanál liszt
½ hús vagy erőleves kocka vagy ha az nincs 1 mokkáskanálnyi só
1 dl tejföl – én 2 púpozott evőkanálnyit szoktam venni
2dl tej
Elkészítése :
Én minden esetben üveges borsóból készítem, mivel az már gyakorlatilag készen van, tehát nagyon nem foghatok mellé és rettentő hamar megvan, lássuk, hogyan.
Tedd a lábasba a margarint és közepes lángon egy kicsit olvaszd meg, DE NEM ÉGETJÜK MEG, CSAK LEGYEN PUHA. Nyisd ki az üveges borsót, tekerd vissza a fedelét, de ne teljesen, csak úgy lazán, hogy a levét ki tudd csorgatni belőle. Ha ez megvan és a borsó megszabadult mehet az egész a margarinra és jól keverd össze.
2-3 percig kevergesd a borsót a lábasban, hogy felmelegedjen, majd szórd rá az 1 evőkanál lisztet és azzal is keverd – DE FOLYAMATOSAN KEVERD, MERT HAMAR ODAÉG – még két percig. Ha ez megvan, add hozzá a 2 púpozott evőkanál tejfölt, jól keverd össze és ha már ez is megvan öntsd nyakon annyi tejjel, hogy ellepje az egészet. Most dobd bele a leveskockát, vagy a sót és kevergesd addig, amig be nem sűrűsödik.
Persze tudom, hogy a gyakorlott háziasszonyok a fejüket fogják és azt mondják, hogy te jó ég mire tanítja ez ( már mint én ) a fiatalokat, de akinek már volt problémája azzal, hogy a tejfölbe kevert liszt a jó égnek se akart csomómentes lenni, az tudja, hogy ez a legegyszerűbb módja annak, hogy elkerüljük a liszt csomókat a főzelékbenJ)))
Jó étvágyat !