Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


töltött paradicsom

2013.01.20

Ezt az oldalt már nem fogom tovább tölteni, új receptekért, videókért kövessetek minket a Facebook tiniszakácskönyv oldalon

(5) Tiniszakácskönyv | Facebook

és csatlakozzatok a Kezdők a konyhában Facabook csoportunkhoz is itt: (5) Kezdők a konyhában | Facebook

Várunk benneteket!

 

töltött paradicsom

Szükséged lesz hozzá : egy nagyon éles késre, egy vágódeszkára, egy jénai tálra, vagy tepsire, amiben a paradicsomok sülnek, egy másik tálra, amiben a tölteléket összekevered, egy villára és egy kiskanálra.

Hozzávalók - személyenként :

 1 nagyobb, vagy 2 db kisebb paradicsom

1 tojás

1 evőkanál zsemlemorzsa

csipetnyi só, cukor és feketebors

apróra vágott petrezselyem és / vagy snidling

A sütéshez, de már nem személyenként, hanem az egészhez

1-1   evőkanál tejfölt, 10 dkg reszelt sajt

5 dkg margarin.

 

Elkészítése :

A tölteléknek szánt tálba üsd bele a tojásokat ( ennek az útját-módját már leírtam, visszakereshető a receptek között) és a villával jó alaposan verd fel őket. Mit jelent ez ? Látni fogod, hogy a tojás fehérjékben úszkál 1-1 tojás sárgája. Nos, a villával ezeket kell összekeverned a fehérjékkel, hogy egy egységes élénk sárga masszát kapj. Ha ez megvan, jöhetnek bele a fűszerek és a zsemlemorzsa.

A paradicsomok tetejét vágd le az éles késsel és a kupakot tedd félre, később még szükséged lesz rá. A kiskanállal kapard ki a paradicsom közepét. Ennek a keményebb részét megeheted, a lágyabb, magos részt keverd hozzá a tojáshoz.

Ha ez megvan, a jénai tál, vagy a tepsi alját – attól függően, hogy miben fogod sütni- kend ki egyenletesen a margarinnal és ültesd egymás mellé a paradicsomokat. Ezt követően óvatosan kanalazd bele a tölteléket a paradicsomokba, tedd rájuk a  tetejüket, jöhet rájuk 1-1 kanálnyi tejföl és arra a reszelt sajt, majd az egészet told be a sütőbe és közepes ( de inkább kisebb, mint nagyobb) lángon süsd addig, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.

Fogyasztható magában ( szerintem így a legjobb) , de nagyon finom sült krumplival is, ha esetleg nem előételnek szánod.

HA NEM AKARSZ BAJLÓDNI A SÜTÉSSEL !!!!

A tölteléket elkészítheted főtt tojással is, a sajtot és a tejfölt belekeverheted a töltelékbe és akkor tényleg hideg előétel lesz!!!!!

 

Jó étvágyat.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép



Utolsó kép


Facebook



Statisztika

Online: 1
Összes: 322541
Hónap: 1781
Nap: 86