hideg töltött tojás
Ezt az oldalt már nem fogom tovább tölteni, új receptekért, videókért kövessetek minket a Facebook tiniszakácskönyv oldalon
(5) Tiniszakácskönyv | Facebook
és csatlakozzatok a Kezdők a konyhában Facabook csoportunkhoz is itt: (5) Kezdők a konyhában | Facebook
Várunk benneteket!
Mire lesz szükséged:: lábas a tojások megfőzéséhez, egy kisebb edény amiben a tölteléket összekevered, egy vágódeszka, kés, villa és kanál.
Hozzávalók :
2 db tojás / 1 fő
1 teáskanálnyi puha - de nem totál felolvasztott vaj, csak mondjuk szoba hőmérsékletű
2 teáskanálnyi tejföl
1 mokkáskanálnyi mustár , ha szereted tehetsz bele ugyanennyi majonézt is, de nem muszáj
1 csokor petrezselyem apróra vágva.
só és bors.
FIGYELEM : Ez csak az alap!!! BÁRMIVEL ízesítheted!!!!!
Ha van otthon sonka, füstölt tarja, vagy bármilyen felvágott, kenőmájas esetleg valamilyen hal konzerv, vagy bármilyen sült hús, ezeket is belekeverheted a töltelékbe, ha alaposan apróra vágtad őket.
FIGYELEM!!! A hozzávalók elvileg két tojáshoz valók, tehát ha többet csinálsz, fel kell szoroznod őket!! DE HA teszel még bele sonkát, felvágottat kenőmájast vagy szardíniát ( nagyon finom!!!!!), vagy bármi mást, akkor számold úgy, hogy a fentiek nem 2 db, hanem 3 vagy inkább 4 db tojáshoz is elegndőek:-)))
Tedd fel a tojásokat és főzd őket legalább 8 percig, hogy jó kemények legyenek. Ha ez megvan, pucold meg őket, vágd hosszában ketté valamennyit. Vedd ki belőlük a tojássárgáját, majd a kistálban a sárgáját, a tejfölt, a mustár és ha teszel bele valemilyen húst azt, valamint az apróra vágott petrezselymet keverd össze jó alaposan. HA EZ MEGVAN kóstold meg!!! Így érezni fogod, hogy kell-e még bele só, vagy bors. AZért fontos, hogy összekeverés után ízleld meg, mert a sonka vagy a felvágott már eleve meg fogja ízesíteni, így nem lenne szerencsés ha túl sóznád. Szóval ha megvan a fűszerezés is, a masszát kanalazd bele a tojásfehérjékbe és már tálalhatod is.
Tulajdonképpen bármit keverhetsz a töltelékbe amit csak szeretsz, többféleképpen is fűszerezheted, elrontani NEM TUDOD !!!! :-)))) Ha van otthon egy kis sajtod, reszelhetsz egy keveset a tetejére, vagy díszítheted piros arannyal, szóval engedd el a fantáziádat :-)))) Jó étvágyat :-))