Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


tepsis zöldséges hús

2013.07.06

Ezt az oldalt már nem fogom tovább tölteni, új receptekért, videókért kövessetek minket a Facebook tiniszakácskönyv oldalon

(5) Tiniszakácskönyv | Facebook

és csatlakozzatok a Kezdők a konyhában Facabook csoportunkhoz is itt: (5) Kezdők a konyhában | Facebook

Várunk benneteket!

 Amire szükséged lesz hozzá:

Egy nagyobb, peremes tepsi ( mondjuk egy 25x50 cm-es,de nem jó a sima- lapos tűzhely tepsi, mivel a zöldségek levet fognak ereszteni, ami ki fog folyni belőle) amiben a sütőben meg tudod sütni a cuccot. Ha ilyened nincs, végy egy  kisebb peremes, nyeles tepsit amihez mondjuk van egy fedő, ezzel ugyan nem a sütőben fogod megsütni a húst, hanem a tűzhelyen, de szerintem ezzel sem lesz semmi gond, ha csak az nem, hogy nem tudsz egyszerre nagyobb mennyiséget csinálni, max a felét annak amit leírok. Húúú…. ezt körül jártukJ))

Tehát kell egy tepsi,és a letakarásához alufólia. Kell még egy éles kés, egy tál a hús pácolásához, egy kanál, egy tányér és egy vágódeszka.

Hozzávalók 5-6 főre :

-          1 kg sertéscomb vagy tarja felkockázva

-          ½ kg kis fejű vöröshagyma, vagy ugyanennyi gyöngyhagyma

-          2 db EGÉSZ fej fokhagyma

-          ½ kg krumpli

-          2-3 db padlizsán

-          1-2 cukkíni

-          4-5 db paradicsom

-          4-5 db TV paprika

-          só, feketebors, ha van otthon jöhet bele 2-3 csipet Vegeta, de ha nincs, az se tragédia, ha van otthon mondjuk Gyros fűszerkeveréked, vagy bármilyen sertéshús fűszerkeveréked az is jól jöhet.

-          4  dl olaj

Mint láthatod, nem kis mennyiség mindez, szóval kell a megfelelő edény amiben ezt el tudod készíteni.

FIGYELEM!!!! A zöldségek összetételét és mennyiség kjedved szerint variálhatod, elhagyhatod, tehetsz hozzá, mondjuk gombát ha az van otthon, de mi már megcsináltuk úgy is, hogy brokkoli vagy karfiol is volt benne szóval nyugodtan variálj, szerintem a hagyma és a krumpli elmaradhatatlan, de a többit mennyiségre is és fajtára is saját ízlésed szerint csinálhatod, a lényeg, hogy legyen benne a a hagymán és a krumplin kívül még legalább 2-3 fajta zöldség.

 

Lássuk hogyan:

Az elkészítés előtti este a húst mosd meg, majd a vágódeszkán vágd nagyjából egyforma kockákra, mondjuk 4x4-es darabokra. Tedd bele a tálba, sózd ( 2 teáskanál)– borsozd ( 1 teáskanál) meg. HA Vegetád, vagy más fűszerkeveréked van otthon, jöhet abból is 2 teáskanálnyi DE EBBEN AZ ESETBEN  a sóból elég lesz 1 teáskanál, mert a fűszerkeverékek is sósak!!!, majd öntsd rá az olajat, keverd jól össze és tedd be a hűtőbe letakarva egy tányérral. Másnap délelőtt a zöldségek közül a hagymát és a krumplit pucold meg. A hagymákat vágd félbe, a fokhagyma gerezdeket is felezd el – nem kell tovább darabolni!!!-, a krumplikat negyedeld, vagy ha nagyobb darabok, vágd őket karikákra. A padlizsánt, a cukkínit mosd meg, szintén karikázd fel kb 1 cm-es karikákra. A paradicsommal ugyanígy járj el, a paprikát pedig vagy karikákra, vagy csíkokra vágd össze.

A sütőt melegítsd elő a legmagasabb fokozatra, a húst az olajjal együtt öntsd bele a tepsibe, tedd hozzá a hagymát és keverd össze.

Na szóval a hús a hagymával és a fűszeres olajjal a tepsibe és mehet az egész a sütőbe 180 C-ra 30 percre, hogy piruljon egy kicsit. Célszerű 10 percenként keverni rajta egyet-egyet . Ha eltelt a 30 perc, kesztyűvel, vagy konyha ruhákkal óvatosan szedd ki a sütőből, VIGYÁZZ NAGYON FORRÓ!!! Óvatosan keverd bele a többi zöldséget, mehet rá az alufólia, az oldalát hajtogasd a tepsi széle alá és ha úgy érzed, hogy nem garantált, hogy a tepsin marad, tegyél rá egy vagy kettő teáskanalat, nehogy a sütő légkeverése lefújja róla. FIGYELEM!!! Ha új krumplit használsz, az mehet az összes zöldséggel együtt. Ha régit, először a krumplit kell belekeverni a húsba, mehet a sütőbe és csak 10-15 perc elteltével menjen bele a többi zöldség, mivel azok hamar megpuhulnak.

Tehát ha belekeverted a zöldséget és lefedted alufóliával, mehet vissza a forró sütőbe újabb 20 percre. Ezt követően óvatosan szedd ki, vedd le róla a fóliát és pirítsd össze még 10 percig és készJ))

Nem kell megijedned, az aljában úszni fog valamennyi  lé, ez a zöldségek által eresztett szaft…nem azt mondom, hogy a megpuhul zöldségek a legbiztatóbb látványt nyújtják, de nagyon finomra összepárolódnak…J))

 

Jó étvágyat:-)))

Kérlek, ha tetszett like-old

 

 
 

 

Profilkép



Utolsó kép


Facebook



Statisztika

Online: 1
Összes: 322194
Hónap: 1773
Nap: 67