Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


túrógombóc búzadara nélkül

2015.10.04

Ezt az oldalt már nem fogom tovább tölteni, új receptekért, videókért kövessetek minket a Facebook tiniszakácskönyv oldalon

(5) Tiniszakácskönyv | Facebook

és csatlakozzatok a Kezdők a konyhában Facabook csoportunkhoz is itt: (5) Kezdők a konyhában | Facebook

Várunk benneteket!

Szükséged lesz hozzá :

1 db lábas fedővel a gombócok megfőzéséhez, egy peremes serpenyő a zsemlemorzsa megpirításához, egy tál amiben összeállítod, egy evőkanál a mérésekhez és a keveréshez és egy szűrőkanál a gombócok kiszedéséhez.

Hozzávalók:

50 dkg túró

2-3 tojás

6 evőkanál zsemlemorzsa ezt nem kell megpirítani,  ezt keverjük össze a túróval és a tojással és a cukorral

3 evőkanál cukor

2 csipet só - 1 csipet gombócba és 1 csipet a főzővízbe

15 dkg zsemlemorzsa a bundához és ha valaki össze szokta keverni a bunda zsemlemorzsáját cukorral (én így szoktam), akkor kell még

5-10  dkg cukor a bundához is.

1 dl olaj a morzsa pirításához.

2 dl tejföl és 2 evőkanál cukor a kész gombóc leöntéséhez

Elkészítése:

Maga a gombóc és a bunda ugyanúgy készül mint a másik túrógombóc receptben és ugyanúgy is kell eljárni.

A bunda zsemlemorzsáját érdemes legelőször elkészíteni, mert oda kell rá figyelni.

Öntsd az olajat  a serpenyőbe, mehet bele a morzsa és közepes lángon kezd el kevergetni. Nem kell megijedni, hogy kevés az olaj ennyi zsemlemorzsához, nyugi bele, hogy elég lesz, a folyamatos keveréssel minden morzsára fog jutni annyi olaj amennyi éppen kell, szóval Te csak kevergesd nyugodtan, folyamatosan egészen addig, amíg a morzsa szépen meg nem barnul. Ha ez megvan akkor kész. Ez kb 7-8 perc, de addig ne foglalkozz mással mert egy pillanat alatt odaég és ügyelj rá, hogy a serpenyő minden részéből felkeverd a morzsát. Ha cukorral szereted, miután elzártad a a tűzhelyt keverd bele a cukrot és már jöhet is bele a gombóc.

Forrald fel a vizet, ha forr tedd bele a sót. Közben jó alaposan keverd össze  a gombóc hozzávalóit, majd ha forr a víz az evőkanállal készíts dió nagyságú, vagy kicsit nagyobb gombócokat és tedd őket - de egyszerre max 5 db-ot, különben nagyon lehűti a vizet és leragad az egész - a lobogó vízbe. Ha feljönnek a víz felszínére várj még 2-3 percet, majd a szűrőkanállal halászd ki és forgasd meg őket a pirított zsemlemorzsában.

A cukrozott tejföllel koronázzuk meg a műveletet.

Jó étvágyat:-))

 
 

 

ProfilképUtolsó kép


FacebookStatisztika

Online: 2
Összes: 322303
Hónap: 1718
Nap: 87