Töltött zsemle
Ezt az oldalt már nem fogom tovább tölteni, új receptekért, videókért kövessetek minket a Facebook tiniszakácskönyv oldalon
(5) Tiniszakácskönyv | Facebook
és csatlakozzatok a Kezdők a konyhában Facabook csoportunkhoz is itt: (5) Kezdők a konyhában | Facebook
Várunk benneteket!
Amire szükséged lesz hozzá:
egy nagy tepsi a tűzhelyből, ami sütőpapírral van kibélelve, egy nagyobb tál, egy kisebb tál vagy egy mélytányér, egy villa, egy evőkanál és egy kés...ennyi
Hozzávalók:
7-8 vizes zsemle (a legegyszerűbb zsemle, semmi fakszni) az se baj, ha már nem egészen friss
0,5 kg túró
2 db tojás
2 zacskó vaníliás cukor (de ez ízlés dolga)
10 dkg kristály cukor
5 dkg mazsola (de csak ha szereted, mert nem létfontosságú)
2 dl tej
3 dkg van vagy sütő margarin
Elkészítése:
A sutőt kapcsold be 180 C-ra, vagy gáz sütőnél 3-as fokozatra, majd
vedd elő a tálat, tedd bele a túrót, mehet hozzá a két tojás, jöhet bele mindkét féle cukor, tedd félre.
A zsemlék tetejét a késsel vágd le, és óvatosan csipkedd ki a belsejüket úgy, hogy maradjon kb 1 cm peremük és ne lyukadjon ki az aljuk. A zsemle belsők is mehetnek a tálba a túróhoz.
A tejet öntsd bele a másik tálba, vagy mélytányérba és most először a zsemlék alját, majd a vágott felüket mártsd bele a tejbe.. FIGYELEM!!!! Nem akarjuk szétáztatni a zsömléket!!!! A lényeg a belemártás, nem kell benne hagyni, csak mártsd bele.
A tejes zsemléket tedd a tepsire.
Most jöhet a töltelék. A túrót, a tojást, a cukrot és a zsemlék belsejét alaposan keverd össze úgy hogy sárga legyen mindenhol, azaz jusson tojás mindenhova és most kanalazd bele a kivájt zsemlékbe.
Most a zsemle kupakokat mártsd bele a tejbe és tedd őket a megtöltött zsemlékre. Ezek után a vajból vágj a késsel vékony szeleteket és tegyél egyet egyet a zsemlék tetejére.
Éééés készen vagyunk....mehet is a sütőbe 30 percre
FIGYELEM!!!A sütőben a tejes zsemle ropogósre fog sülni, de ne ijedj meg, mert nagyon finom lesz!!!!!
Jó étvágyat
Kérlek ha kipróbáltad és ízlett oszd meg a receptet a barátaiddal, köszönöm!!!