csokis keksz
Ezt az oldalt már nem fogom tovább tölteni, új receptekért, videókért kövessetek minket a Facebook tiniszakácskönyv oldalon
(5) Tiniszakácskönyv | Facebook
és csatlakozzatok a Kezdők a konyhában Facabook csoportunkhoz is itt: (5) Kezdők a konyhában | Facebook
Várunk benneteket!
Nálunk gyakran fordul elő, hogy "olyan jó lenne valami finomság", valami rágcsa, amiből elég egy is, hogy csökkentse édesség utáni vágyunkat. A keksz erre a legjobb, főleg ha magunk készítjük el. A csokis keksznek van még egy óriási előnye, ezzel el lehet használni az összes csoki mikulást, vagy csoki nyulat.
Hozzávalók :
- 30 dkg sima liszt - azaz nem rétes liszt
- 1 zacskó sütőpor, vagy ha az nincs, 1 púpozott teáskanál szódabikarbóna
- 20 dkg puha vaj vagy inkább Rama margarin
-25 dkg kristálycukor
-1 tojás
- 20-25 dkg étcsoki, de ha nincs csak tejcsoki, az is megteszi
- 1 evőkanál kakaópor - de ha lehet "rendes" kakaópor legyen, ne a tejben higítható, viszont ha minden kötél szakad és csak az van jó az is, vagy ha az sincs, ki is maradhat belőle- de akkor
- 2 zacskó vanilia cukor jó lenne bele - csak az íze kedvéért
Szükséged lesz még egy nagyobb tálra a tésztának, két kisebbre a vajnak és a lisztnek, egy fa- vagy evőkanálra,egy sajt reszelőre, egy tányérra a csokinak,egy pohárra, egy nyújtó deszkára és egy nyújtófára, egy vagy két tepsire amiben majd kisütöd a kekszet, valamint sütőpapírra amivel a tepsit kibéleled, ja és egy ollóra,amivel méretre vágod a sütőpapírt.
Elkészítése:
Nem kell megijedni, nem olyan nehéz a recept , mint amilyen hosszú, csak igyekeztem a lehető legrészletesebben leírni
Tedd be a mikroba 3-4 percre a margarint, hogy egy kicsit felolvadjon. Addig vedd elő a másik kisebb tálat, öntsd bele a lisztet, a kakaóport és a sütőport, keverd össze. A nagyobb tálba üsd bele a tojást.
Hogyan ? Én meg szoktam a mosni a tojást, mivel a legtöbb baci kívül van a héján és ha beleesik a feltört tojásba, akkor akár fertőzést is okozhat. Ezt követően az egyik kezemmel megfogom a tálat, a másik kezemmel a tojást az oldalánál - nagyjából középen- hozzá ütöm a tál széléhez annyira, hogy egy kicsit behorpadjon a héja. Ha ez meg van mindkét kezem hüvelykujját óvatosan belefeszítem a horpadásba és a tojás héját óvatosan szétfeszítem. Meg fogod látni, nem annyira bonyolult, mint leírni de később, más recepteknél ennek a mozdulatnak még jelentősége lehet, leginkább akkor, amikor szét kell választani a tojás sárgáját a fehérjétől. Most azonban nem erről van szó, most elég ha sikerül szétválasztani a tojás két féltekéjét és a tojást a tálba juttatni.
FIGYELEM!!! Most nézd meg a mikroban a margarint, nehogy felforrjon! Ha azt látod, hogy egy része már megolvadt és a közepén még úszkál egy kisebb margarin”hegy”, akkor már jó lesz, kiveheted, a hegyecske még úgy is tovább olvad a híg margarinban és egyúttal egy kicsit le is hűti azt, tehát nem fog összecsomósodni a tésztával. Ha véletlenül az a baleset ér, hogy mire megnézed, már rotyog az a margarin, akkor várj egy keveset, hogy kihűljön mielőtt beleöntöd a tojásba.
Ha eddig eljutottál, vedd elő csokit és a sajtreszelő nagyobb lyukú részével csinálj belőle forgácsokat a tányérba. Ha nincs olyan reszelőd, aminek különböző méretű lyukai vannak, akkor se ess kétségbe, az is jó, ha aprócska darabokra töröd, összemorzsolod.
Mit jelent az, hogy belegyúrni? A kislányomnak úgy magyaráztam el, hogy próbáljon arra gondolni, hogy egy nagy gyurmát akar megpuhítani, minél erősebben gyúrja, annál egyenletesebb lesz és annál puhább lesz a keze melegétől.
A nyújtódeszkára szórj egy marék lisztet, azt tenyérrel terítsd szét rajta, majd tedd rá a tésztát. A tenyeredbe tegyél még egy kis lisztet, azzal lisztezd be a nyújtófát is. Na de mi van akkor, ha nincs se nyújtódeszkád, se nyújtófád? Az se gond, megoldjuk másként. A tésztát ki lehet nyújtani a konyhapulton is vagy az asztalon, csak előtte is és utána is alaposan le kell takarítani és itt se felejtsd el a lisztet. A nyújtófát helyettesítheted szörpös, vagy üdítős üveggel is, csak sima legyen a fala, ezzel is simán ki lehet nyújtani a tésztát, de ezt is be kell lisztezni.
A kekszeket tedd bele a sütőpapíros tepsikbe, azokat a sütőbe és 15 perc alatt a kekszek készre sülnek. Ha belenézel a sütőbe – de ezt csak akkor tedd, ha ehhez nem kell kinyitnod- látni fogod, hogy a
Ha letelt a 15 perc vedd ki a tepsiket a sütőből, de a kekszeket még ne vedd le róluk, mivel még nagyon puhák lesznek. A „kekszes” állagot akkor fogják elérni ha egy kicsit kihűltek. A kész finomságot tárolhatod tálban, tányérban, vagy egy dobozban. Sokáig eláll és nagyon fincsi.
Jó étvágyat!
Ha tetszett kérlek like-old és oszd meg a barátaiddal, köszönöm
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Cialis Dopage Ciksjd [url=https://newfasttadalafil.com/]canadian pharmacy cialis[/url] Jnbqwj Cialis Viagra Barcelona Arch Ital Urol Nefrol Androl Nersxq <a href=https://newfasttadalafil.com/>Cialis</a> Buy Vytorin https://newfasttadalafil.com/ - can you buy cialis online Precios Cialis En Farmacias
Szuper!
(Dia, 2012.10.27 03:43)Szia újra!Látom tettél fel új,finom,guszta ételeket!Mindeggyiket kifogom próbálni!Már csináltam a hagymalevest,ami nagyon finom lett,anyukámnak is nagyon ízlett,és csináltam a kínai zöldséges tésztát,ami szinte elfogyott 1-2 nap alatt és egy jó nagy lábassal csináltam!Anyukám mindig azzal nyaggat,hogy csináljak neki olyan tésztát,mert nagyon finom volt! :)) Ha nem lenne ez az oldal,biztos nem tudtam volna elkészíteni egy receptet sem,amiket máshol találok,mert olyan jól,részletesen vannak leírva!Sokszor nézegettem az interneten recepteket,mert néha-néha megszeretném lepni anyukámat valami finom étellel,de olyan bonyolultan vannak leírva máshol,hogy inkább hozzá se fogok! :D Úgy hogy nagyon szépen köszönöm tényleg neked!Sok sikert az új ízek felfedezésében!Üdv:egy gyakori látogató!
Re: Szuper!
(Szia Dia:), 2012.12.22 10:23)Nagyon köszönöm a kedves hozzászólást, igazán meghatódtam, sajnálom, hogy csak most válaszolok, de nem vettem észre a hozzászólást:-)) Még egyszer nagyon köszönöm, Boldog Karácsonyt és még Boldogabb Új Évet kívánok Neked Éva
Re: Re: Szuper!
(Dia, 2013.01.04 02:36)Semmi gond! :)) Köszönöm,így utólag én ís kívánok neked,és kislányodnak,boldog új évet,és sok-sok finom főzést! :)) Nagyon jó az oldal még egyszer! :) Már több receptedet is elkészítettem,mind nagyon finom lett!Köszönöm,hogy létre hoztad ezt az igazi tiniknek szóló recept oldalt!Ezzel az oldal segítségével,olyan könnyen eltudok készíteni ételeket,és boldog vagyok,hogy édes anyukámnak tudok segíteni,mert nincs sok ideje a főzéshez!Sok sikert,és mindig nézem,hátha tettél új recepteket!:)) Üdvözlettel :)
Re: Re: Re: Szuper!
(Szia Dia:), 2013.01.12 22:00)Szia:-) Ha van kedvenced, amit szeretnél megfőzni, írd meg és felteszem neked a receptet:-))))
;)
(Dia, 2012.08.27 01:33)Szia!Nagyon jó az oldal,nagyon érdekes recepteket olvastam itt,és nagyon tetszik,hogy részletesen vannak leírva,így nagyon könnyen el lehet készíteni!Ha kérhetlek,tudnál több recepteket felrakni?Ha nem gond persze :) Sok sikert az új ételek felfedezésében!Szia :)üdv:egy kedves látogató!
cialis liquid form
(Assevebog, 2022.06.11 11:24)