bundás alma
Ezt az oldalt már nem fogom tovább tölteni, új receptekért, videókért kövessetek minket a Facebook tiniszakácskönyv oldalon
(5) Tiniszakácskönyv | Facebook
és csatlakozzatok a Kezdők a konyhában Facabook csoportunkhoz is itt: (5) Kezdők a konyhában | Facebook
Várunk benneteket!
Mire van hozzá szükséged :
Mivel a bundáját a palacsinta tészta adja, az ahhoz szükséges eszközökjet nem ismétlem meg
1 magas peremű serpenyő, 1 villa, 1 éles kés, ha van alma csutka kiszedőd, az szintén jószolgálatot tehet
Kell még egy kiszedő labát amivel az almákat kiveszed az olajból és tányér
Hozzávalók :
Sűrű palacsinta tészta - tehát ugyanúgy készíted, mint ahogy a palcsintánál leírtam, csak kevesebb folyadék kell bele, mert ennek sűrűnek kell lennie, hogy rajta maradjon az alma karikán és ne follyon le róla.
1/2- 1 kg alma - én a savanykásabbat szeretem bundás almának
3 dl étolaj
cukrozott őrölt fahéj - ízlés szerint összekeverve- az alma megszórásáhiz.
Elkészítése:
Ha kész a sűrű palacsinta tészta, hámozd meg az almákat. Ha van almacsutka kiszedőd, emeld ki vele a csutkák, így az almákat karikára vághatod és nagon jól fognak mutatni. Ha nincs, az se gond, vágd félbe őket, szedd ki a magházat és szeleted fel az almákat nagyjából 1 cm-es cikkekre.
Közben a serpenyőben forrósítsd meg az olajat. Hogy meg tud nézni elé forró-e a kés hegyével cseppents bele egy nagyon kicsi tésztát, ha gyorsan elkezdi pröget, az olaj elég meleg.VIGYÁZZ!!! Ha azonnal megégett a tészta csepp, túl forró, akkor várnod kell kb 1 percet, hogy egy kicsit visszahűljön. Nos ha eddig eljutottál, a villával mártsd bele az alma karikákat, vagy cikkeket a sűrű palacsinta tésztába és már mehetnek is a forró olajba.
Ha a bunda szépen megpirult, fordítsd meg, süsd meg a másik oldalát is, majd szedd ki a tányérra és így forrón hintsd rá a cukrozott fahéjjat.
Jó étvágyat!