Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


meggy befőtt

2014.06.22

Ezt az oldalt már nem fogom tovább tölteni, új receptekért, videókért kövessetek minket a Facebook tiniszakácskönyv oldalon

(5) Tiniszakácskönyv | Facebook

és csatlakozzatok a Kezdők a konyhában Facabook csoportunkhoz is itt: (5) Kezdők a konyhában | Facebook

Várunk benneteket!

 Amire szükséged lesz hozzá:

1 db szűrő a meggy megmosásához és lecsepegtetéséhez, 1 db tál a magozott meggynek, kiforrázott, tiszta üvegek és üveg-tetők

Nem igazán tudok arányokat írni, de körülbelül 1 kg meggyhez 30-40 dkg cukorra lesz szükséged, de ez tényleg ízlés dolga, ki mennyire szereti savanykásan a meggybefőttet. Jól jöhet még némi befőtt tartósítószer is, üvegenként 1-1 késhegyni.

Maga a befőzési művelet nagyon egyszerű:

A tiszta üvegekbe legalulra helyezz egy sor kimagozott meggyet, arra mehet egy sor cukor, majd a meggy, ismét egy sor cukor és így tovább amíg tele nem lesz az üveg. A végén mindenképpen meggyel és annak a tetején a tartósító szerrel zárjuk a műveletet.

Ha ezzel megvagy, tedd az üvegeket a tűző Napra egymás mellé (ne csak a tetejüket érje a Nap, hanem az egész üveget) és hagyd a napon 2-3 napig, amíg a cukor fel nem olvad az üvegekben teljesen és a meggylé el nem lepi a befőttet. Utána mehetnek a kamrába és készen is vagyunk:-))

Ha egy kicsit szeretnéd megbolondítani, önthetsz a fél literes üvegekbe 1/2 üveg rum aromát és akkor rumos meggyed lesz.

NAGYON FONTOS! Ezt a receptet csak tűző Napon lehet megcsinálni, ha rossz az idő,akkor sajnos ez a megoldás nem lesz jó

Jó étvágyat:-)

 
 

 

ProfilképUtolsó kép


FacebookStatisztika

Online: 2
Összes: 325880
Hónap: 1833
Nap: 40