túrós morzsás süti
Mire lesz hozzá szükséged:
1 db közepes nagyságú (kb 20*40 cm-es) hőálló tál, vagy tepsi amiben majd megsütöd, 1 db tál amiben összekevered a tésztát, 1 db másik tál a túró összekeveréséhez , 1 db kés és vágódeszka a gyümölcsök aprításához.
Hozzávalók:
A tésztához :
40 dkg liszt
25 dkg cukor
25 dkg margarin
½ citrom reszelt héja
ha van otthon és szereted, keverhetsz még a tésztához 1-2 marék összetört mogyorót (NEM SÓZOTTAT!!!), vagy mandulát, vagy akár diót is, de ez tényleg csak ízlés kérdése
A túróhoz:
0,5 kg túró
2 púpozott evőkanál tejföl
3-4 zacskó vaníliás cukor, vagy egy kupak vanília aroma ( elhagyható)
3-4 evőkanál cukor
½ citrom héja
A töltetékhez:
15-20 dkg gyümölcs ez lehet tulajdonképpen bármilyen gyümölcs eper, málna, ribizli, cseresznye, meggy, alma, szilva szóval bármilyen gyümölcs jó, de – mint azt már előző receptből is tudhatjuk - a hozzáértők azt mondják, hogy dinnye és a szőlő nem jó
FIGYELEM!! most nem kell a keményítő, mint a másik receptnél!!!
Melegítsd elő a sütőt 180C-ra.
Nem kell mást tenned, mint az alap morzsás süti receptnél leírt módon keverd össze a tésztát az egyik tálban. Ezt követően a másik tálban jó alaposan keverd össze a túrót is.
Ha ezzel megvagy, a tál vagy a tepsi alját a margarinnal kend ki, mehet bele alulra a morzsa tészta egyik fele szépen egyenletesen elosztva. Erre következik a túrókrém szintén egyenletesen szétterítve. A túróba szórjuk bele a gyümölcsöt és arra mehet egyenletesen rászórva a tészta morzsa másik fele és irány a sütő 40 perce. Akkor lesz kész, ha a morzsa teteje egy kicsit megpirul/ megbarnul.
Ha tetszett , köszönöm ha nyomsz egy like-otJ
Jó étvágyat!