Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


túrós morzsás süti

2014.06.22

 Mire lesz hozzá szükséged:

1 db közepes nagyságú (kb 20*40 cm-es) hőálló tál, vagy tepsi  amiben majd megsütöd, 1 db  tál amiben összekevered a tésztát, 1 db másik tál a túró összekeveréséhez , 1 db kés és vágódeszka a gyümölcsök aprításához.

Hozzávalók:

A tésztához :

40 dkg liszt

25 dkg cukor

25 dkg margarin

½ citrom reszelt héja

ha van otthon és szereted, keverhetsz még a tésztához 1-2 marék összetört mogyorót (NEM SÓZOTTAT!!!), vagy mandulát, vagy akár diót is, de ez tényleg csak ízlés kérdése

A túróhoz:

0,5 kg túró

2 púpozott evőkanál tejföl

3-4 zacskó vaníliás cukor, vagy egy kupak vanília aroma  ( elhagyható)

3-4 evőkanál cukor

½ citrom héja

A töltetékhez:

15-20 dkg gyümölcs ez lehet tulajdonképpen bármilyen gyümölcs eper, málna, ribizli, cseresznye, meggy, alma, szilva szóval bármilyen gyümölcs jó, de – mint azt már előző receptből is tudhatjuk -  a hozzáértők azt mondják, hogy  dinnye és a szőlő nem jó

FIGYELEM!! most nem kell a keményítő, mint a másik receptnél!!!

Melegítsd elő  a sütőt 180C-ra.

Nem kell mást tenned, mint az alap morzsás süti receptnél leírt módon keverd össze a tésztát az egyik tálban. Ezt követően a másik tálban jó alaposan keverd össze a túrót is.

Ha ezzel megvagy, a tál vagy a tepsi alját a margarinnal kend ki, mehet bele alulra a morzsa tészta egyik fele szépen egyenletesen  elosztva. Erre következik a túrókrém szintén egyenletesen szétterítve. A túróba szórjuk bele a gyümölcsöt és arra mehet egyenletesen rászórva a tészta morzsa másik fele  és irány a sütő  40 perce. Akkor lesz kész, ha a morzsa teteje egy kicsit megpirul/ megbarnul.

Ha  tetszett , köszönöm ha nyomsz egy like-otJ

Jó  étvágyat!

 

 
 

 

Profilkép



Utolsó kép


Facebook



Statisztika

Online: 1
Összes: 321055
Hónap: 1802
Nap: 121