túrós leveles
Ezt az oldalt már nem fogom tovább tölteni, új receptekért, videókért kövessetek minket a Facebook tiniszakácskönyv oldalon
(5) Tiniszakácskönyv | Facebook
és csatlakozzatok a Kezdők a konyhában Facabook csoportunkhoz is itt: (5) Kezdők a konyhában | Facebook
Várunk benneteket!
amire szükséged lesz hozzá:
1 kisebb tál a túró összekeveréséhez, 1 villa és egy tepsi a sütéshez
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta - bármilyen
25-50 dkg túró - a helyzet az, hogy 25 dkg is elég, de igazán sok tölteléket 50 dkg túróval kapsz, viszont ha először próbálod és nem vagy biztos magadban, nyugodtan maradj a 25 dkg-nál már csak azért is, mert nyilvánvalóan olcsóbb, ha valami mégsem sikerülne, bár ez szerintem kizárt.
2 dl tejföl, vagy 2 dl főzőtejszín - amelyik van otthon, bármelyik tök jó, de biztosan nem fog kelleni egyikből sem az egész
1 db tojás
4-5 evőkanál kristálycukor - ha tejfölt használsz ahhoz szerintem kell az 5 evőkanál, mert a tejfölnek jellegzetesebb az íze, mint a tejszínnek.
2 zacskó vaníliás cukor
5 dkg margarin
és ha van otthon - de nem létfontosságú:
1 db citrom reszelt héja
2-3 marék mazsola
A tűzhelyt máris bekapcsolhatod 200C-ra, vagy 4-es fokozatra, hogy előmelegedjen.
Mehet a túró a tálba, küldjük utána a tojást és most jó alaposan keverjük el a villával. Mehet hozzá az összes cukor, ha van a citrom reszelt héja és a mazsola. Most ugyebár kaptál egy még mindig pergős cuccot, amiből most még csinálnunk kell egy masszát.
Tehát mehet bele kis adagokban folyamatos keverés mellett a tejszín, vagy evőkanalanként a tejföl. FONTOS, hogy a tejszínt és a tejfölt NE egyszerre zúdítsd bele, mert ha híg lesz a cucc, akkor ki fog folyni a tésztából.
Szóval csak szép apránként és FOLYAMATOS keverés mellett adagold a tejszínt és a tejfölt egészen addig amíg krémes, de nem folyós masszát kapsz. HA véletlenül baleset ér és mégis túl hígnak érzed a végeredményt, akkor még keverhetsz bele 25 dkg túróhoz 2 lapos evőkanál búzadarát, 50 dkg-hoz pedig 3-at, mert az fel fogja szívni a felesleges folyadékot anélkül, hogy elnyomná az ízeket.
Na szóval, ha megvan a massza, akkor tésztát tekerd ki a tepsibe. Mint látod maga a tészta már eleve sütőpapírba van betekerve, tehát ezt nyugodtan használhatod te is a sütéshez.
Ha kiterítetted a tésztát, a tepsiben lévő sütőpapíron, egyszerűen felezd el. Most a két fél tésztalap egy-egy felére kanalazd ki a masszádat DE ÚGY hogy a tészta legszélét hagyd ki mert azt össze fogjuk ragasztani.
Tehát oszlasd el hosszában a tésztán a masszát és most hajtsd rá a másik felét és az ujjaddal alaposan nyomd össze a két tészta szélét hosszában is és a két végén is. FIGYELEM a legegyszerűbb mindezt a tepsiben a sütőpapíron intézni, hogy ne kelljen fölöslegesen mozgatni.
Na, ha a tészta összeragasztva, vékony csíkokban a tészta teljes hosszában tegyél rá margarint és mehet az egész 25-30 percre a sütőbe.
Akkor kész ha aranybarna a teteje.
Jó étvágyat