Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


tészta saláta

2012.08.19

Ezt az oldalt már nem fogom tovább tölteni, új receptekért, videókért kövessetek minket a Facebook tiniszakácskönyv oldalon

(5) Tiniszakácskönyv | Facebook

és csatlakozzatok a Kezdők a konyhában Facabook csoportunkhoz is itt: (5) Kezdők a konyhában | Facebook

Várunk benneteket!

 Nagyon szeretem ezt a salátát, különösen nyáron grill-sütéskor tesz jó szolgálatot, de tulajdonképpen bármilyen húshoz nagyon finom önálló köretként.

Mire van hozzá szükséged?

Éles kés és vágódeszka a szeleteléshez, egy nagyobb tál amiben a saláta lesz, egy lábas és a hozzávaló fedő amiben a tésztát főzöd,egy fakanál amivel meg tudod keverni és egy szűrő, amivel leszűröd, legalább egy evőkanál, amivel összekeverd a salátát és az öntete, valamint egy kisebb tál az öntet összekeveréséhez.

Hozzávalók – 2-4 személyre- attól függően, hogy önálló köret lesz, vagy tálalsz még hozzá mást is:

- 15 dkg száraz tészta

- 3 közepes paradicsom

- 3 szál újhagyma, vagy 1 fej lilahagyma

- 3 db TV paprika, vagy 2 db Kalifornia paprika

- 1 db kígyó uborka

- só, őrölt feketebors, őrölt pirospaprika

- 1 teáskanál mustár és 2 evőkanál majonéz

- 2 dl tejföl és 1-1,5 dl tej

 

Elkészítése:

Tegyük fel a vizet forrni a tésztának. Amíg erre várunk, szeleteljük fel a zöldségeket inkább kisebb mint nagyobb csíkokra, vagy kockákra és tegyük a tálba. A kisebb tálba borítsuk bele a tejfölt, jöhet bele a tej – ettől hígabb lesz így könnyebben tudod majd összekeverni a salátával -  a mustár és a majonéz, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk. Én először 2 mokkáskanálnyi sót és 1-1 csapott mokkáskanálnyi borsot és paprikát szoktam beletenni, majd összekeverem és megkóstolom. Közben ha már forr a víz, tedd bele a tésztát – ne felejtsd el a kanállal egyszer felkeverni, nehogy leragadjon az egész az aljára !!!:-)) A tészta körülbelül 10 perc alatt puhára fő, itt is fontos a kóstolás…ha már nem kemény a tészta közepe, jó lesz. Ha leszűrted, mehet a salátára és összekeverheted az egészet. Tedd félre hagy hűljön ki, hidegen tálaljuk a frissen sült húsok mellé.

Ebbe a salátába tulajdonképpen bármilyen más zöldség mehet, így fejes saláta ( annak elég a fele is), vagy fehér káposzta ( szintén egy fél), tehetsz bele 2-3 lereszelt sárgarépát, megbolondíthatod némi petrezselyemmel, de jöhet bele egy kis sonka és vagy sajt, de el is hagyhatsz belőle tulajdonképpen bármit – még a tésztát is J)))-szóval a lehetőségeknek csak a fantáziád szab határt.

 

 

 

 

 
 

 

Profilkép



Utolsó kép


Facebook



Statisztika

Online: 1
Összes: 320941
Hónap: 1733
Nap: 69