Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sajtos sonkás virslis croasan

2014.01.01

A recept nagyon rövid lesz.

Tulajdonképpen a sajtos rúd receptjét kell alapul venni, ugyanazt a tésztát készítsd el és ami a lényeg ugyanúgy, azaz legyen meg a nyújtás, hajtogatás procedúrája is. A többi hozzávaló attól függ, hogy mivel szeretnéd megtölteni, mindenesetre amit figyelembe kell venned az az, hogy a tésztát nagy valószínűséggel tovább fogja sózni az amit beletöltesz és könnyen járhatsz úgy mint én, hogy a végén alig lehetett megenni az első ilyen próbálkozásom eredményét.

Tehát ami a lényeg, ha sós a sonkád - mert mondjuk füstölt  és nem csirkemell sonka - akkor vagy válassz hozzá kevésbé sós sajtot, vagy ne tegyél mellé sajtot és legyen a croasanod csak sonkás, maximum a tetején egy kis sajttal. Ha viszont szeretnél kívül - belül sajtot, akkor vagy virslit tegyél bele, vagy valamilyen kevésbé intenzív ízű sonkát, esetleg legyen csak sajtos az egész.

Ami nagyon fontos, gondolj arra, hogy a só mennyisége ne legyen több, mint a sajtos rúd receptjében, azaz kb 1 csapott evőkanál. Ezt úgy tudod elérni, hogy ha sós a sajtod és/vagy a sonkád, tegyél kevesebb sót a tésztába, esetleg hagyd el a sajtot a croasan tetejéről és csak belülre tegyél sajtot.

Mint láthatod, ennek a kérdésnek a  megoldása nem a legegyszerűbb, de egyszerűen csak kísérletezned kell, nyugi nagy baj nem történhet, maximum az első adag egy kicsit sós lesz.

Térjünk vissza a tésztához. Tehát állítsd össze a tésztát a sajtos rúd receptje szerint, végezd el a nyújtás - hajtogatás manővereit is, majd amikor elérkezik a végső nyújtás pillanata, nyújtsd ki a tésztádat a lehető legvékonyabbra. FIGYELEM!!!! Tényleg fontos, hogy vékony legyen, azaz 5-7 mm helyett 1-2mm, mert össze fogjuk tekerni és jó lenne ha egyenletesen átsülne. Ha nem elég nagy a helyed, ha nem fér el a kinyújtott tésztád, nyugodtan vágd ketté, az egyik felét tedd félre, azzal majd később foglalkozol.

Na, ha ezzel megvagy, azaz szép vékony a tésztád, akkor szeleteld fel kb 10 cm-es csíkokra, majd a csíkokból vágj kb egyforma háromszögeket. Ezt követően a háromszög talp részéhez helyezd el a tölteléket és azzal együtt szépen tekerd fel, majd úgy helyezd a csomagocskákat a sütőpapírral bélelt tepsibe, hogy a háromszög csúcsa alulra kerüljön, nehogy széttekeredjen sütés közben. Ezek után jöhet a csomagok megkenése a tojással -esetleg a külső sajtszórás és mehet az előmelegített sütőbe. FIGYELEM!!!! Mivel ez a tészta sokkal vastagabb a töltelék és a tekerés miatt, ezért elegendő lesz a 170 C -os sütő, így egyenletesebben át tud majd sülni.

Nagyjából 20-25 perc alatt így is készen lesz.

Jó étvágyat!!!!

Ha tetszett, kérlek like-old


 


 


 


 


 


 

 
 

 

Profilkép



Utolsó kép


Facebook

Levelezőlista




Archívum

Naptár
<< Május / 2018 >>


Statisztika

Online: 2
Összes: 125266
Hónap: 1835
Nap: 65