Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


a párolt zöldség

2012.05.05

 Biztosan találkoztál már az áruházak fagyasztó pultjaiban ilyen-olyan fagyasztott zöldség keverékekkel - mexicói, thai, francia, stb.-, vagy egy-egy csomag fagyasztott zöldséggel - zöldbab, tök, kukorica, brokkoli, zöldborsó.

Nagyon finom és rendkívül egyszerű köretet lehet belőlük készíteni, szinte semmi más nem kell hozzá, mint egy megfelelő nagyságú lábas fedővel és egy kanál. VAGY ha pl valamelyik keleti zöldségkeveréket akarod elkészíteni, ebben az esetben egy wok, vagy egy peremes tepsi fedővel és egy fakanál.

 

Lássunk neki :

Ha "csak simán"meg akarod párolni a mexicói, vagy francia keveréket, esetleg a borsót, vagy a brokkolit tedd a lábasba még fagyottan. Egy 500 gr-os zacsi elég lesz 2-3 embernek köretként. Tehát bele a cucc a lábasba, öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje és tördelj bele egy húsleves, vagy erőleves kockát. Ha ez nincs, mehet bele helyette némi Vegeta fűszerkeverék, vagy ha véletlenül ez sem áll rendelkezésedre, 1 teáskanál só és már alá is lehet gyújtani és 20 perc alatt készen van.

AJánlom figyelmedbe a leveskockálat, ezek elég nagy biztonsággal használható - tulajdonképpen - fűszerkeverékek, nem nagyon tudsz velük mellé nyúlni. 

Ha valamilyen keleti kevekérek akarsz párolni, az szerintem finomabb úgy, ha kb 5 dkg Rama-ban párolod meg. Egyszerűen tedd a keveréket a tepsibe, vagy a wok-ba, dobd rá a Rama darabot és sűrű kevergetés mellett várd meg amíg felolvad, majd tovább kevergetve párologtasd el a kilvadt levét és ha már ez is megvan, még néhány percig kevergetsd a forró serpenyőben, ha már illatos, akkor van kész. Én a végén szoktam ezeket sózni, mert a Rama maga is sós, nem szerencsés ha elsózod.

 

Ugye milyen egyszerű!!!

 
 

 

Profilkép



Utolsó kép


Facebook

Levelezőlista




Archívum

Naptár
<< Augusztus / 2018 >>


Statisztika

Online: 4
Összes: 133201
Hónap: 2419
Nap: 85