Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


töltött krumpli

2019.01.29

Jelen esetben az alábbi linken elérhető videó megvalósításának tortúráját írom le csak azért, hogy  légy mindig óvatos, nem biztos, hogy amit látsz az tényleg úgy van, az meg pláne nem igaz, hogy ha nem sikerül akkor az a Te hibád.

tehát a link: https://www.youtube.com/watch?v=vV6BiWyJhVg

Ez a kis videó a Facebook-on is és a Youtube-on is elég elterjedt és finom, kiadós, nem utolsó sorban könnyen elkészíthető kaját ígér.

A címe amúgy : Eggy Potato Boats! Sail away to heaven in these... - Chefclub Network

Akkor vágjunk bele.... mit mutat a  videó:

Végy 6 db bazi nagy krumplit, anélkül, hogy megpucolnád őket, tedd őket egymás mellé egy tűzhely tepsibe. (Persze nyilván nem árt, ha előtte jó alaposan megmosod őket)

Öntözd meg őket oliva olajjal, majd sózd és borsozd meg őket....azt persze nem mutatja a videó, hogy ha már olajjal locsolod a krumplikat, akkor azt azért nem árt szétkenni, eloszlatni rajtuk, de ezt írjuk az időhiány számlájára.

Következő kép: tedd be a cuccot 350F-ra - ami kb 180C - a sütőbe 45 percre és már ki is húzhatod a puhára sült/párolódott, kicsit ráncos héjú krumplikat.

Na, azt már most leszögezhetjük, hogy soha a büdös életben nem lesz azokból a dög nagy krumplikból puha, készre sült krumpli 180C-on 45 perc alatt.

És nem is lett....kb dupla annyi ideig sültek a sütőben, szóval minimum másfél óráig, mire kivettem őket, mert kívülről kb. úgy néztek ki mint a videóban.

OK: a következő képeken látható, hogy egy jó nagy késsel, kb  1/3 magasságban levágták a krumplik kupakját....eddig ez ment is, mivel  ebben a vastagságban, másfél óra után tényleg puha volt a krumpli.

Ééééés most jön az egyik kedvencem...végy egy evőkanalat és kanalazd ki könnyedén a krumplik belsejét és tedd őket egy másik tálba. NA ezt, így nem fogod megcsinálni az tuti. Egyébként ha jó alaposan megnézed te is láthatod amikor a kanalat belenyomja a krumpliba, hogy azok a krumplik bizony bizony körbe vannak vágva belülről....csak ezt valamiért nem mutatja a videó. Pedig nem ártana rövid idő ide vagy oda, mert ha nem teszed meg és a krumplid véletlenül tényleg puhára sült, akkor úgy szét törik a kezedben vagy a tepsiben mint a huzat. A másik gond ezekkel a képekkel az az, hogy ha tényleg evőkanalat használsz, azzal nagyon könnyen szét törheted a krumplit még akkor is ha előre körbe vágod belülről...szóval sokkal jobb egy teáskanál, sokkal könnyebben tudod irányítani.

Az eddigiekhez annyit tudok még hozzátenni, hogy nekem sajnos nem puhult meg a krumpli belseje még másfél óra után se... mint írtam a kupakja könnyen lejött, mert abban a vastagságban tényleg puha volt, de a közepe....az bizony majdnem teljesen nyers maradt még másfél óra után is....szóval jó alaposan megszenvedtem vele mire ki tudtam kaparni a belsejét.

De menjünk tovább. Mint az a videón is látható a krumpli belsejének egy részét  egy másik tálba tették, azt összekavarták 4 db tojással, ment bele valamennyi - az nem derül ki, hogy mennyi - sonka, bele egy fej lila hagyma és némi petrezselyem, majd alapos összekeverés után beleöntötték a kikapart krumplik belsejébe.

Először is....6 db krumpliba, még ha nagyon jól kitudod kaparni akkor se fér bele ennyi cucc. De nem baj, max kisütöd a maradékot tepsiben, szóval nem fog kárba veszni.

Tehát beleöntik a cuccot a krumpliba, megy rá egy kis sajt, átpakolják egy hőálló tálba és a videó szerint újabb 10 percre visszateszik a 180C-os sütőbe és már kész is.

Na, ez se így van sajnos....mert hiába kaparod ki annyira a krumplit, hogy mindenhol csak 1-1 cm vastag legyen a krumpli réteg (bár lássuk be, inkább vastagabb lesz), akkor sem fog 10 perc alatt megsülni, tudom, mert kipróbáltam és kifolyt belőle a tojásos lé, nem sült át, úgy hogy vissza kellett tennem további 20 percre..

Egyébként mire végig verekedtem magam ezen az egészen a végeredmény finom lett, csak kevés, mert csak a közepét kanalaztuk ki, ha a krumplit is hozzá ettük volna, szerintem megfulladunk...így  kiettük a belsejét, a többi meg ment a kukába.

Mit kellett volna tenni?? Először is meg kellett volna főzni héjában a krumplikat és ha megpuhultak, akkor kellett volna betolni a sütőbe, hogy süljön rá egy kis sült íz. Másodszor a töltelékbe tök fölösleges volt a kikapart krumpli belseje, előbb megsült volna ha nincs benne, nem lett volna olyan fullasztó és akkor tényleg meg lehetett volna enni hozzá a külsejét is.

Véleményem szerint a buktatók ismeretében nyugodtan ki lehet próbálni, mert tényleg nem egy nagy durranás (ha van elég türelmed) és finom volt,  bár nálunk nem lett kedvenc kaja:-)

Kérlek írd meg a saját tapasztalataidat, hogy mindannyian tanulhassunk belőle.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép



Utolsó kép


Facebook



Statisztika

Online: 4
Összes: 173141
Hónap: 3856
Nap: 114