Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


rakott csirkemell

Amire szükséged lesz hozzá:

1 éles kés, 1 vágódeszka, 1 húsklopfoló, 1 szedőlapát amivel majd kiszedjük a csirke szeleteket és 1 tepsi a hús kisütéséhez, bár itt szeretném megemlíteni,hogy a könnyebb kezelhetőség és összeállítás miatt akkora tepsi, vagy hőálló tál kellene amiben a 4 szelet csirkemell kényelmesen, de nem túl lazán elfér, mert így nem fog olyan könnyen szétcsúszni az egész.

Hozzávalók 4 személyre

1 pár csirkemell

1-2 vastag húsú piros Kalifornia paprika, vagy más édes húsú paprika

4 -6 szelet sonka – ami lehet bármilyen sonka amit szeretsz, vagy lehet szeletelt tarja is.

4 – 6 szelet bacon szalonna

15 dkg reszelt sajt

4 csapot evőkanál mustár

2 nagyobb fej vörös-vagy lilahagyma vékony szeletekre vágva

2 dl tejföl és 0,5 dl tej, amivel a tejfölt egy kicsit felhígítjuk, hogy könnyebben lehessen eloszlatni a húson

csirke vagy más kedvelt fűszerkeverék, vagy ha ez nincs só, bors, paprika

 

Vágd a csirkemelleket vízszintesen félbe így kapsz négy csirkemellet, amit óvatosan klopfolj meg a vágódeszkán. A csirkemell puha hús, nem kell agyon klopfolni, elég ha néhány ütéssel mindkét oldalán egy kicsit megpuhítod.

Tedd a melleket egymás mellé a tepsi aljára amit előtte egy nagyon kicsit olajozz meg. Ha ezzel megvagy szórd meg az összes mellet a fűszerkeverékkel, vagy 1-1 csipet sóval, egy kevés őrölt borssal és egy kevés pirospaprikával, majd oszlass el minden húson 1-1 csapott evőkanál mustárt úgy hogy mindenhová jusson.

Ezek után következik a bacon. Ha az a hosszúfajta előre felszeletelt bacon-öd van azokat célszerű félbevágni és úgy a csirkére fektetni. A cél itt is az, hogy a bacon mindenhol befedje a csirkét.

Erre a sorra jöhet a paprika,amit érdemes nem karikákra, hanem hosszában cikkekre vágni, mondjuk negyedelni a paprikát, így mindenhol be tudja fedni a húst. Szóval befedjük a húst a paprikával, de egy kicsit érdemes előtte a paprikát a tenyered között összelapítani, mert ha negyedelsz egy vastag húsú Kalifornia paprikát, az bizony domború lesz és könnyen lecsúszik róla a többi hozzávaló.

Ezt követi a vékonyra karikázott hagyma, majd erre jönnek a sonka szeletek amiknél még mindig az a cél,hogy az eddigieket beborítsák.

Ha ezekkel megvagy, az egészet kend be a 2 dl tejföllel, szépen oszlasd el a megrakott húsokon, majd  a végén jöhet rá a reszelt sajt. FIGYELEM!!! Ha csirkemell sonkát, gépsonkát, vagy pizzasonkát használsz amiknek nem olyan intenzív az ízük, akkor érdemes a tejfölben is elkeverni egy mokkáskanálnyi fűszerkeveréket, vagy 1-1 csipet sót, borsot, paprikát. Ha viszont füstölt sonkát, tarját vagy más intenzív ízű sonkád van, erre az utólagos tejföl fűszerezésre nincs szükség.

180C-os sütőben 30-35 percig sütjük, addig amíg a sajt a szélein aranybarna nem lesz.

Tálalhatod bármilyen körettel, nem fogsz melléfogni.

Ne ijedj meg ha azt látod, hogy a csirke levet eresztett, ezt a levet felhasználhatod mondjuk a rizs köret meglocsolásához, így nem lesz olyan száraz a rizs.

Jó étvágyat J))

 
 

 

Profilkép



Utolsó kép


Facebook

Levelezőlista




Archívum

Naptár
<< November / 2018 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 139006
Hónap: 3435
Nap: 129