Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


fehér csirke ragu

2014.08.31

 Amire szükséged lesz hozzá:

1 db éles kés, 1 db vágódeszka, 1 nagyobb lábas fedővel, 1 fakanál, 1 kisebb tál vagy nagyobb bögre és 1 kanál a habarás összekeveréséhez

 

Hozzávalók  4 személyre:

1 kg csirke mell, vagy kicsontozott csirke comb

3  nagyobb fej vöröshagyma vagy 4 közepes

1 ujjnyi vastag bacon, vagy más füstölt szalonna,  ha  már eleve felkockázott bacont veszel, abból 10 dkg szükséges

2 gerezd fokhagyma és ha van egy marék metélő hagyma, de ez el is hagyható

3 db TV paprika

1 dl étolaj

2 csapott teáskanál só

1 csapott teáskanál őrölt kömény

2 csapott teáskanál feketebors

1 púpozott teáskanál majoranna

A habaráshoz :  2-3 dl tejföl, 1 dl tej, hogy jobban keverhető legyen, 2-3 púpozott evőkanál liszt ( 2 dl tejfölhöz 2, 3 dl-hez 3 evőkanál.

Elkészítése:

A szalonnát kocázd fel, vagy ha már eleve felkockázottat vettél, tedd bele a lábasba az 1 dl olajjal és közepes lángon pirítsd meg kissé. Közben kockázd fel a vöröshagymákat és a fokhagymákat. Ha a szalonna már összepirult, tedd a lábasba a hagymát és folytonos kevergetés mellett párold üvegesre.  Ha öntesz alá 1 dl vizet, akkor nem kell állandóan fölötte állnod, így amíg a hagyma párolódik, lesz időd kockára vágni a csirke mellett, illetőleg ha csontos combot vettél, akkor kicsontozni a combot és leszedni róla a bőrét, majd azt is felkockázni. Szóval a húst kockázd kb egyformára és ha a hagyma  már üveges lett, tedd bele a húst is a lábasba, jól keverd össze és öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. Takard be fedővel.  Ezután a paprikát vágd  kockákra és ha a hús forrni kezd, jöhet a fűszerezés. Mehet bele a só, a kömény, a bors, a majoranna és ha van az apróra vágott metélő hagyma, valamint a TV paprika is.

Ha mindennel megvagy, önts hozzá még egy kis vizet – megint csak az a cél, hogy a víz majdnem ellepje -, takard le ismét a fedővel és vedd a lángot közepesnél eggyel kisebbre. Körülbelül 20 perc  alatt készre fő a ragud. Amíg el nem készül, elkészítheted a habarást.

Tedd a tejfölt a kis tálba, öntsd hozzá a tejet és alaposan keverd össze. Ezt követően szórd bele a lisztet és nagyon alaposan keverd össze, lehetőleg úgy, hogy ne legyenek benne csomók. Célszerű a forró ragu léből 1-2 evőkanállal a tejfölbe merni és azzal is jó alaposan összekeverni.

Ha letelt a 20 perc, öntsd bele  a habarást a raguba, jó alaposan keverd össze az egészet és ezen az alacsony lángon főzd addig amíg a hús is és a paprika is puha nem lesz.

Főtt tésztával, vagy házi tarhonyával tálalhatod.

Jó étvágyat!

Ha tetszett kérlek like-old  

 
 

 

Profilkép



Utolsó kép


Facebook

Levelezőlista




Archívum

Naptár
<< Július / 2018 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 128396
Hónap: 1849
Nap: 80