Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


zöldborsó főzelék

2013.11.10

 Amire szükséged lesz hozzá:

1 közepes méretű lábas, 1 db evőkanál, 1 fakanál, 1 kés

Hozzávalók 2-3 személynek, attól függően, hogy mit esztek hozzá és milyen éhesek vagytok:

1 db üveges zöldborsó

2 – 3 dkg margarin

1 evőkanál liszt

½  hús vagy erőleves kocka vagy ha az nincs 1 mokkáskanálnyi só

1 dl tejföl – én 2 púpozott evőkanálnyit szoktam venni

2dl tej

Elkészítése :

Én minden esetben üveges borsóból készítem, mivel az már gyakorlatilag készen van, tehát nagyon nem foghatok mellé és rettentő hamar megvan, lássuk, hogyan.

Tedd a lábasba a margarint és közepes lángon egy kicsit olvaszd meg, DE NEM ÉGETJÜK MEG, CSAK LEGYEN PUHA. Nyisd ki az üveges borsót, tekerd vissza a fedelét, de ne teljesen, csak úgy lazán, hogy a levét ki tudd csorgatni belőle. Ha ez megvan és a borsó megszabadult mehet az egész a margarinra és jól keverd össze.

2-3 percig kevergesd a borsót a lábasban, hogy felmelegedjen, majd szórd rá az 1 evőkanál lisztet és azzal is keverd – DE FOLYAMATOSAN KEVERD, MERT HAMAR ODAÉG – még két percig. Ha ez megvan, add hozzá a 2 púpozott evőkanál tejfölt, jól keverd össze és ha már ez is megvan öntsd nyakon annyi tejjel, hogy ellepje az egészet. Most dobd bele a leveskockát, vagy a sót és kevergesd addig, amig be nem sűrűsödik.

Persze tudom, hogy a gyakorlott háziasszonyok a fejüket fogják és azt mondják, hogy te jó ég mire tanítja ez ( már mint én ) a fiatalokat, de akinek már volt problémája azzal, hogy a tejfölbe kevert liszt a jó égnek se akart csomómentes lenni, az tudja, hogy ez a legegyszerűbb módja annak, hogy elkerüljük a liszt csomókat a főzelékbenJ)))

 Tálalhatsz hozzá fasirtot, rántott párizsit, vagy rántott húst, pörköltet, vagy tükörtojást

Jó étvágyat !

 Ha tetszett kérlek dobj egy like-ot

 

 

 

 
 

 

Profilkép



Utolsó kép


Facebook

Levelezőlista




Archívum

Naptár
<< November / 2018 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 139006
Hónap: 3435
Nap: 129