töltött paradicsom
Ezt az oldalt már nem fogom tovább tölteni, új receptekért, videókért kövessetek minket a Facebook tiniszakácskönyv oldalon
(5) Tiniszakácskönyv | Facebook
és csatlakozzatok a Kezdők a konyhában Facabook csoportunkhoz is itt: (5) Kezdők a konyhában | Facebook
Várunk benneteket!
töltött paradicsom
Szükséged lesz hozzá : egy nagyon éles késre, egy vágódeszkára, egy jénai tálra, vagy tepsire, amiben a paradicsomok sülnek, egy másik tálra, amiben a tölteléket összekevered, egy villára és egy kiskanálra.
Hozzávalók - személyenként :
1 nagyobb, vagy 2 db kisebb paradicsom
1 tojás
1 evőkanál zsemlemorzsa
csipetnyi só, cukor és feketebors
apróra vágott petrezselyem és / vagy snidling
A sütéshez, de már nem személyenként, hanem az egészhez
1-1 evőkanál tejfölt, 10 dkg reszelt sajt
5 dkg margarin.
Elkészítése :
A tölteléknek szánt tálba üsd bele a tojásokat ( ennek az útját-módját már leírtam, visszakereshető a receptek között) és a villával jó alaposan verd fel őket. Mit jelent ez ? Látni fogod, hogy a tojás fehérjékben úszkál 1-1 tojás sárgája. Nos, a villával ezeket kell összekeverned a fehérjékkel, hogy egy egységes élénk sárga masszát kapj. Ha ez megvan, jöhetnek bele a fűszerek és a zsemlemorzsa.
A paradicsomok tetejét vágd le az éles késsel és a kupakot tedd félre, később még szükséged lesz rá. A kiskanállal kapard ki a paradicsom közepét. Ennek a keményebb részét megeheted, a lágyabb, magos részt keverd hozzá a tojáshoz.
Ha ez megvan, a jénai tál, vagy a tepsi alját – attól függően, hogy miben fogod sütni- kend ki egyenletesen a margarinnal és ültesd egymás mellé a paradicsomokat. Ezt követően óvatosan kanalazd bele a tölteléket a paradicsomokba, tedd rájuk a tetejüket, jöhet rájuk 1-1 kanálnyi tejföl és arra a reszelt sajt, majd az egészet told be a sütőbe és közepes ( de inkább kisebb, mint nagyobb) lángon süsd addig, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.
Fogyasztható magában ( szerintem így a legjobb) , de nagyon finom sült krumplival is, ha esetleg nem előételnek szánod.
HA NEM AKARSZ BAJLÓDNI A SÜTÉSSEL !!!!
A tölteléket elkészítheted főtt tojással is, a sajtot és a tejfölt belekeverheted a töltelékbe és akkor tényleg hideg előétel lesz!!!!!
Jó étvágyat.