Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


zöldborsós tepsis hús

Amire szükséged lesz hozzá:

egy éles kés, egy vágódeszka, egy fokhagyma nyomó, egy magas falú serpenyő fedővel és egy fakanál.

Hozzávalók:

1/2 kg sertéscomb

15 dkg Kolozsvári vagy bármilyen más húsos szalonna

1 db nagy fej vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

1 üveg zöldborsó vagy 1/2 kg friss zöldborsó

140 g sűrített paradicsom

2 teáskanál só,

2 teáskanál majoranna,

1 teáskanál őrölt fekete bors

 1 dl olaj

2 dl víz

 

Elkészítés:

Vágjuk egyforma csíkokra a szalonnát és tegyük fel pirulni az olajjal a serpenyőben. A tűzhely legyen közepes lángon.

Ahogy forrósodik az olaj, majd egyre többször kell megkevernünk, de addig is pucoljuk meg a vöröshagymát és vágjuk apró kockákra, majd jöhet a fokhagyma. 

Ha a szalonna már szépen összetöpörödött, a szélein már látszanak a barnás perzselődés nyomok, jöhet a vöröshagyma és a fokhagyma, amit át kell nyomni a fokhagyma nyomón. Ha nincs fokhagyma nyomód, rá se ránts, vágd apró darabokra a fokhagymát is és a kés pengéjének a lapjával még nyomogatsd szét egy kicsit és úgy mehet a vöröshagyma után.

A hagymát sűrű kevergetés mellett üvegesre pároljuk. Addig amíg ez elkészül, mosd meg a húst és a deszkán szeleteld fel kb 1 cm vastag csíkokra, vagy kockákra.

Ha a hagyma üveges, mehet a hús a serpenyőbe és a fakanállal kb 4-5 percig kevergetve pirítsd meg a húst. Közben mehet a húsra a só és a fekete bors és a majoranna.

Ha ezzel megvagy, mehet bele a paradicsom püré és a lecsepegtetett zöldborsó.

Most vegyük vissza a lángot 2-es fokozatra, keverjük jó alaposan össze az egészet, mehet rá a fedő és főzzük 15-20 percig, amíg a húst megpuhul.

Krumpli pürével nagyon finom.

 

Jó étvágyat.

 

 

 

 
 

 

Profilkép



Utolsó kép


Facebook

Levelezőlista




Archívum

Naptár
<< Augusztus / 2018 >>


Statisztika

Online: 4
Összes: 133201
Hónap: 2419
Nap: 85