zöldborsós tepsis hús
Ezt az oldalt már nem fogom tovább tölteni, új receptekért, videókért kövessetek minket a Facebook tiniszakácskönyv oldalon
(5) Tiniszakácskönyv | Facebook
és csatlakozzatok a Kezdők a konyhában Facabook csoportunkhoz is itt: (5) Kezdők a konyhában | Facebook
Várunk benneteket!
Amire szükséged lesz hozzá:
egy éles kés, egy vágódeszka, egy fokhagyma nyomó, egy magas falú serpenyő fedővel és egy fakanál.
Hozzávalók:
1/2 kg sertéscomb
15 dkg Kolozsvári vagy bármilyen más húsos szalonna
1 db nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 üveg zöldborsó vagy 1/2 kg friss zöldborsó
140 g sűrített paradicsom
2 teáskanál só,
2 teáskanál majoranna,
1 teáskanál őrölt fekete bors
1 dl olaj
2 dl víz
Elkészítés:
Vágjuk egyforma csíkokra a szalonnát és tegyük fel pirulni az olajjal a serpenyőben. A tűzhely legyen közepes lángon.
Ahogy forrósodik az olaj, majd egyre többször kell megkevernünk, de addig is pucoljuk meg a vöröshagymát és vágjuk apró kockákra, majd jöhet a fokhagyma.
Ha a szalonna már szépen összetöpörödött, a szélein már látszanak a barnás perzselődés nyomok, jöhet a vöröshagyma és a fokhagyma, amit át kell nyomni a fokhagyma nyomón. Ha nincs fokhagyma nyomód, rá se ránts, vágd apró darabokra a fokhagymát is és a kés pengéjének a lapjával még nyomogatsd szét egy kicsit és úgy mehet a vöröshagyma után.
A hagymát sűrű kevergetés mellett üvegesre pároljuk. Addig amíg ez elkészül, mosd meg a húst és a deszkán szeleteld fel kb 1 cm vastag csíkokra, vagy kockákra.
Ha a hagyma üveges, mehet a hús a serpenyőbe és a fakanállal kb 4-5 percig kevergetve pirítsd meg a húst. Közben mehet a húsra a só és a fekete bors és a majoranna.
Ha ezzel megvagy, mehet bele a paradicsom püré és a lecsepegtetett zöldborsó.
Most vegyük vissza a lángot 2-es fokozatra, keverjük jó alaposan össze az egészet, mehet rá a fedő és főzzük 15-20 percig, amíg a húst megpuhul.
Krumpli pürével nagyon finom.
Jó étvágyat.