Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


rakott mozarellás édesburgonyás csirke

Amire szükséged lesz hozzá:

1 db tűzálló tál, 1 db lábas amiben megfőzöd a burgonyát és egy ehhez való fedő,  1 db tál amiben a fűszeres csirkét teszed amíg fő a burgonya,1 db éles kés, 1 db vágódeszka, 1 db villa amivel megnézzük, hogy elkészült-e a burgonya.

Hozzávalók:

0,5 kg csirkemell vagy filézett csirkecomb

0,5 kg édesburgonya vagy más néven batáta

0,5 kg paradicsom

30 dkg mozarella sajt

2 doboz 2 dl-es natúr joghurt

fűszerek: úgy mint só, őrölt fekete bors, őrölt pirospaprika, VAGY

2-3 evőkanál előre elkészített csirke fűszerkeverék, esetleg gyros fűszerkeverék DE FIGYELEM, ha ilyeneket használsz, jobb ha a sót kihagyod nehogy elsózd, utólag még sózhatod később is.

Elkészítése:

Tedd fel a burgonya főzővizét melegedni, majd az édesburgonyát pucold meg és vágd 1 cm-nél nem nagyobb karikákra. Ha a víz forrni kezdett, tegyél bele egy teáskanálnyi sót és mehet utána a burgonya, majd takard le fedővel. Közepes lángon főzd addig a burgonyát, amíg a villát könnyedén bele tudod szúrni. Az hogy ez mennyi időt vesz igénybe nagyban függ a burgonya karikák vastagságától. Amire számítanod kell az az, hogy az édesburgonya hosszabb idő alatt fő meg, mint a sima burgonya, de nagyjából 20-25 percre mindenképpen számítanod kell.

Amíg a burgonya rotyog mosd meg a húst és szeleteld kb 2-3 cm-es csíkokra, tedd a tálba, szórd meg a fűszerekkel, majd jó alaposan keverd össze és tedd félre. 

Ezek után vágd karikákra a paradicsomokat és a sajtot is.

Ha ezzel megvagy és a burgonya már kb 20 perce fő, tehát már mindjárt kész, gyújtsd be a sütőt 180C-ra, gázsütőnél ez szerintem 3-as fokozat.

Ha a burgonya megfőtt, öntsd le róla a vizet, majd a villával a forró batátát tedd a tűzálló tál aljába. Ha jó nagy méretű - inkább széles, mint magas -  tálad van, akkor a 0,5 kg batáta be fogja teríteni az alját teljesen. Ha a tálad inkább magas, mint széles, akkor a batáta felével takard be az alját, a többit majd a következő rétegnél el tudod használni.

OK. Batáta a tál alján, jöhet rá a paradicsom, arra terítsd el a csirke húst, majd a tetejére a sajtot. Ha két réteget csinálsz, mert úgy adja a tál, akkor batáta, paradicsom, csirke, batáta, paradicsom, csirke és arra jöhet a mozarella sajt. 

Ha ezzel megvagy öntsd nyakon az egészet a joghurttal. Én - megmondom őszintén - fűszeresen szeretem, ezért a joghurtba is szoktam keverni 1-1 lapos teáskanálnyi fűszer keveréket, vagy 1-1 lapos mokkáskanálnyi (EZEKBŐL NEM TEÁSKANÁLNYI KELL) sót, borsot, paprikát. DE TÉNYLEG lapos kanálnyi legyen, vagy ha nem akarsz kockáztatni ezt el is hagyhatod, mehet a natúr joghurt a tetejére.

Mehet az előmelegített forró sütőbe. 

Ha egy rétegű akkor kb 30 perc alatt kész, ha két rétegű, akkor minimum 40 perc kell majd neki. Akkor lesz kész ha sajt széle itt-ott ahol a tálhoz ér már barnára sült ÉS HA a sajt közül a tetejéről kihalászott csirkehús puha omlós lett.

Tálaláskor figyelj oda, hogy a tál aljáról a paradicsomos joghurtos szaftból is szedj a burgonya/hús tetejére.

Jó étvágyat 

 
 

 

Profilkép



Utolsó kép


Facebook

Levelezőlista




Archívum

Naptár
<< Április / 2018 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 123455
Hónap: 1908
Nap: 62