Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


zserbó golyó

2014.12.19

Ezt az oldalt már nem fogom tovább tölteni, új receptekért, videókért kövessetek minket a Facebook tiniszakácskönyv oldalon

(5) Tiniszakácskönyv | Facebook

és csatlakozzatok a Kezdők a konyhában Facabook csoportunkhoz is itt: (5) Kezdők a konyhában | Facebook

Várunk benneteket!


Amire szükséged lesz hozzá, az 1 tál, 1 tálca, alufólia, 1 evőkanál, és 1 villa, valamint 1 kisebb lábas.

Hozzávalók

20 dkg darált háztartási keksz,
20 dkg darált dió,
8 evőkanal sárgabarack lekvár,

porcukor ha szükséges, ha savanykásabb a lekvár.

A csoki bevonathoz:

10 dkg torta bevonó, vagy ízlés szerint csokoládé és
2-3 dkg vaj, VAGY

5 dkg cukor (2 evőkanál)
5 dkg vaj (1 evőkanál)
1-2 evőkanál keserű kakaó
1 evőkanál tej

Elkészítése:
A diót, a kekszet és a lekvárt alaposan keverd össze a tálban. Ha biztosra akarsz menni kézzel is összegyúrhatod., így biztosan egyenletes lesz. Mivel a lekvárok sűrűsége változó, így célszerű lenne ha apránként adagolnád a lekvárt, hogy ne legyen túl lágy és folyós masszád. A cél, hogy egy egyben maradó, formázható masszát kapj. Ha ezzel megvagy jöhet a kóstolás. Ha úgy érzed, hogy nem elég édes, akkor tehetsz be egy kevés porcukrot, de ez már tényleg ízlés dolga.

Ha ezzel megvagy, mehet a cucc a hűtőbe 1 órára.

Kb 50 perc múlva elkezdheted a csokibevonót.

Ha kész csokival dolgozol, mehet KOCKÁKRA TÖRVE alacsony lángon a vajjal a lábasba és 3-4 perc alatt fel lehet olvasztani, alaposan összekeverjük a vajjal, majd lehúzzuk a tűzhelyről 10 percre, hogy elkezdjen egy kicsit sűrűsödni.

Ha kakaóval dolgozol, ugyanígy kell eljárni, összekevered alaposan a hozzávalókat, az alacsony lángon addig kevergeted amíg forrón gőzölni kezd és lehúzod, hogy sűrűsödjön. Itt sem kell 3-4 percnél tovább a tűzhelyen kevergetni és ez is be fog sűrűsödni 10 perc alatt.

Amíg a csoki sűrűsödik, addig sem lazsálunk, elkezdünk diónyi golyókat készíteni. Közben a csoki elég sűrű lett, mehetnek bele a golyók a kanállal. Egyesével kanállal beleforgatjuk DE NEM ÁZTATJUK,  és szépen sorban a fóliával letakart tálcára rakjuk őket, vagy villára tesszük és egy kanállal rácsorgatjuk a csokit és hagyjuk a felesleget visszafolyni a tálba.

Ha véletlenül marad még csoki, kezdheted előlről a forgatás amíg el nem fogy a csoki.
Kb 30 darab jön ki belőle.

Jó étvágyat!!!

 
 

 

Profilkép



Utolsó kép


Facebook



Statisztika

Online: 1
Összes: 322465
Hónap: 1752
Nap: 60