Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pillefánk

2017.02.05

Amire szükséged lesz hozzá:

Egy tál a hozzávalók összekeveréséhez, 2 db evőkanál, egy csipesz, vagy egy olyan kanál amivel ki tudod szedni a forró olajból a fánkot és egy magasabb falú tepsi a kisütéshez, + még egy tál amibe kiszeded a fánkokat.

Hozzávalók:

2 bögre – olyan 2,5 dl-es – liszt

2 db tojás

1 csomag sütőpor,

2x140 g tejföl, vagy natur joghurt, vagy egy tejföl egy joghurt,

3 evőkanál kristálycukor,

3 evőkanál porcukor a végén a fánkok megszórásához, de ha mondjuk lekvárral eszed, akkor a porcukor el is hagyható,

lekvár ha Te azzal szereted és

0,5 liter olaj

Elkészítése:

Tedd fel az olajat a legmagasabb lángon melegedni. Mire kellően felforrósodik, össze lesz keverve a fánk tésztája.

Mehet  a liszt, a tojás, a sütőpor, a tejföl és a kristálycukor a tálba és az egyik evőkanállal jó alaposan keverd össze. Folyamatosan kevergesd, gyömöszölgesd és lesz abból egységes tészta ne aggódj.

Ha ezzel megvagy, akkor jöhet az olaj forróságának az ellenőrzése. A kanalad hegyére tegyél egy kis tésztát és a másik kanál segítségével kapard bele az olajba. Ha sisteregve forogni kezd a tészta, akkor jó az olaj és mehet bele még néhány fánkocskának való. FIGYELEM  elegendő ha az evőkanál kb felében van tészta, nem kell, hogy a kanál tele legyen, mert a forró olajban a duplájára fog dagadni (Így lesz pillefánk) és az nem jó ha tolakodnak a fánkok az olajban, mert csak lehűtik. Egy 24 cm átmérőjű tepsibe kb 5-6 fánkocskát tegyél.

Mit fogsz látni? A fánkok szépen elkezdenek dagadni, az aljuk szép arany barnára sül és ha szerencséd van, akkor maguktól megfordulnak az olajban. Ha véletlenül ez nem jön össze, akkor neked kell közbelépned és megfordítani őket.

Akkor kész, ha a fánkok minden oldala szép pirosas barnára sült. Mehet rá a porcukor, vagy jöhet a lekvár.

 

Jó étvágyat.

 

 
 

 

Profilkép



Utolsó kép


Facebook

Levelezőlista




Archívum

Naptár
<< Augusztus / 2018 >>


Statisztika

Online: 4
Összes: 133201
Hónap: 2419
Nap: 85