Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


kétféle kókuszgolyó

2016.02.19

Ezt az oldalt már nem fogom tovább tölteni, új receptekért, videókért kövessetek minket a Facebook tiniszakácskönyv oldalon

(5) Tiniszakácskönyv | Facebook

és csatlakozzatok a Kezdők a konyhában Facabook csoportunkhoz is itt: (5) Kezdők a konyhában | Facebook

Várunk benneteket!

Amire szükséged lesz hozzá:

Kókuszgolyó1. – 1 tál a hozzávalók összekeveréséhez, 1 másik tál amiben beleforgatod a kókuszba a golyókat és 1 harmadik tál vagy tálca a kész kókuszgolyóknak. Ha teszel bele magozott meggyet, akkor annak külön kell egy tálka és egy szűrő amivel le tudod csepegtetni, hogy ne áztassa szét a golyókat. A cucc összekeveréséhez kell majd egy villa vagy evőkanál, de a végén úgy is kézzel kell majd dolgoznod.

Kókuszgolyó2. – 1 lábas amiben összefőzöd a hozzávalókat, 1 evőkanál, 1 tál amiben a kókuszreszelék van és amiben ezeket is megforgatod (ha egyszerre csinálod mindkét féle golyót, akkor ez a tál nyilván lehet ugyanaz a tál mint az előzőnél) és kell még 1 tál vagy tálca amire majd kipakolod a kész golyókat.

Hozzávalók :

Szeretném leszögezni,hogy én egyszerre csináltam meg mindkettőt,  mert a kókuszreszelék ugyebár 20 dkg-os  és így majdnem az egészet egyszerre el tudtam használni.

Kókuszgolyó1.

50 dkg darált háztartási keksz

2-3 evőkanál sötét kakaópor, vagy 4-5 evőkanál nes-kakaópor

10 dkg vaj vagy margarin felolvasztva DE NEM LOBOGÓ FORRÓN

10-15 dkg porcukor – ízlés dolga, ki mennyire édesen szereti

1-2 zacskó vaníliás cukor

½ üvegcse rum aroma

2 dl tej

10 dkg kókuszreszelék

és ha akarsz beletenni meggyet, vagy meggybefőttet, abból is kell egy 0,5 literes üvegnyi befőtt, vagy ½ kg meggy kimagozva.

Na, akkor magozzuk ki a meggyet tegyük a szűrőbe és hagyjuk, hogy lecsöpögjön az alatta lévő tálba.

Öntsük  a kókuszreszeléket – ami egy 200 g-os zacskó fele – a tálba amiben  majd megforgatjuk.

Éééés akkor most a másik tálban az összes hozzávalót – kivéve a meggyet - jó alaposan dolgozzuk össze és még gyúrjunk rajta a kezünkkel is.

A vajat vagy margarint én 1 percre szoktam betenni a mikroba, pont ennyi idő kell, hogy felolvadjon.

Ha ezzel megvagy gyúrj még rajta a kezeddel, kóstolgasd, hogy milyen… kell még bele cukor?? nem túl száraz??

Az állagának kb. olyannak kell lennie, mint egy közepesen puha gyurma, ha belemarkolsz, látszania kell az ujjaid nyomának.

Néha egy kicsit száraznak érzem,  így a lecsöpögő meggy levéből is öntök bele egy kicsit, attól intenzívebb lesz az íze szerintem, de ha Te nem szeretnél meggyet bele, de száraznak érzed, akkor mehet bele még egy kis tej. FIGYELEM a folyadék utánpótlás mindig apró részletekben menjen, mert ha túl híg lesz, akkor már nem tudod visszacsinálni.

Ha kész a massza és meggyet akarsz bele, akkor vegyél egy kicsivel nagyobb darabot mint egy dió a kezedbe, lapítsd szét a tenyereddel, nyomd bele a hüvelykujjadat – de ne lyukaszd ki, csak csinálj egy mélyedést – ide a hüvelykujjad helyére jöhet a meggy és most zárd össze a tenyered és gyurmázd kb gombóc alakúra az egészet, majd  mehet  a kókuszreszelékbe és a végén a tálcába.

Ennyi... mehet a hűtőbe, hogy még egy kicsi szilárduljon.

Kókuszgolyó2.

FIGYELEM!! Ha egyszerre akarod megcsinálni a kétféle kókuszgolyót, célszerűbb, ha ez lesz a második, mert erre egy kicsit oda kell figyelni.

Hozzávalók:

1 csomag vaníliás vagy tejszínes pudingpor

10-15 dkg kristálycukor

1-2 zacskó vaníliás cukor

½ üvegcse vanília aroma

½ liter tej

10 dkg kókuszreszelék

ééés ha mégsem lesz elég sűrű, kelhet még bele

10 dkg darált háztartási keksz

Ha akarsz beletenni mogyorót vagy mandulát, abból is kell 10 dkg.

Tedd fel a tejet, a pudingport, a cukrot és folyamatosan kevergetve főzd sűrűre. Ha ezzel megvagy keverd bele a 10 dkg kókuszreszeléket és hagyd kihűlni, hogy ne égesse meg a kezed formázáskor és lássuk mennyire formázható. Ha úgy érzed, hogy nem elég sűrű, nem áll össze, nem marad benne a kanálban, hanem kicsit folyik még, akkor apránként kezd el beleszórni a kekszet addig amíg kb. olyan sűrű nem lesz, mint az  előző.

Ha ezzel megvagy, az evőkanállal szedj ki belőle diónyi darabokat, gyúrd őket golyóvá, ha akarsz bele mandulát, nyomd bele a közepébe, dolgozd el a golyócskádat, forgasd bele a kókuszreszelékbe és mehet a tálba.

Ne foglalkozz vele, hogy tiszta kókuszreszelék a kezed, semmi gond ezzel, majd a végén lemosod, így meg legalább nem ragad a kezedre a pudingos cucc.

Ez is mehet a hűtőbe,hogy szilárduljon.

Jó étvágyat!

 

 
 

 

Profilkép



Utolsó kép


Facebook



Statisztika

Online: 1
Összes: 322814
Hónap: 1968
Nap: 137