Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


bundás alma

2012.10.13

 Mire van hozzá szükséged :

Mivel a bundáját a palacsinta tészta adja, az ahhoz szükséges eszközökjet nem ismétlem meg

1 magas peremű serpenyő, 1 villa, 1 éles kés, ha van alma csutka kiszedőd, az szintén jószolgálatot tehet

Kell még egy kiszedő labát amivel az almákat kiveszed az olajból és tányér 

Hozzávalók :

Sűrű palacsinta tészta - tehát ugyanúgy készíted, mint ahogy a palcsintánál leírtam, csak kevesebb folyadék kell bele, mert ennek sűrűnek kell lennie, hogy rajta maradjon az alma karikán és ne follyon le róla.

1/2- 1 kg alma - én a savanykásabbat szeretem bundás almának

3 dl étolaj

cukrozott őrölt fahéj - ízlés szerint összekeverve- az alma megszórásáhiz.

Elkészítése:

Ha kész a sűrű palacsinta tészta, hámozd meg   az almákat. Ha van almacsutka kiszedőd, emeld ki vele a csutkák, így az almákat karikára vághatod és nagon jól fognak mutatni. Ha nincs, az se gond, vágd félbe őket, szedd ki a magházat és szeleted fel az almákat nagyjából 1 cm-es cikkekre.

Közben a serpenyőben forrósítsd meg az olajat. Hogy meg tud nézni elé forró-e a kés hegyével cseppents bele egy nagyon kicsi tésztát, ha gyorsan elkezdi pröget, az olaj elég meleg.VIGYÁZZ!!! Ha azonnal megégett a tészta csepp, túl forró, akkor várnod kell kb 1 percet, hogy egy kicsit visszahűljön. Nos ha eddig eljutottál, a villával mártsd bele az alma karikákat, vagy cikkeket a sűrű palacsinta tésztába és már mehetnek is a forró olajba. 

Ha a bunda szépen megpirult, fordítsd meg, süsd meg a másik oldalát is, majd szedd ki a tányérra és így forrón hintsd rá a cukrozott fahéjjat.

Jó étvágyat!

 

 

 
 

 

Profilkép



Utolsó kép


Facebook

Levelezőlista




Archívum

Naptár
<< Augusztus / 2018 >>


Statisztika

Online: 4
Összes: 133201
Hónap: 2419
Nap: 85